Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Krásna a talentovaná Aniston jubiluje: FOTO Vo vzťahoch sa jej nedarí, no patrí k najlepším herečkám

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

Úloha servírky Rachel v populárnom televíznom seriáli Priatelia urobila z drobného dievčaťa pôvodom z Grécka svetoznámu tvár. Americká herečka Jennifer Aniston v nej zaujala svojim komediálnym talentom. Pozíciu celebrity potom podčiarkla päťročným manželstvom s kolegom Bradom Pittom. Hoci v partnerských vzťahoch sa jej príliš nedarí, profesne patrí k najlepšie zarábajúcim herečkám. Aniston oslávi 11. februára päťdesiatku.

Úloha Rachel Green, bláznivéhosexi dievčaťaz predmestia, v sitcome Priatelia (vysielal sa v rokoch 1994 až 2004) jej priniesla slávu, televíznucenu Emmy a tiež Zlatý glóbus. Desať sezón jej búrlivého vzťahu sa seriálovým partnerom Rossom, v podaní herca Davida Schwimmera, sa stalo jednou z najdlhšie trvajúcich romancí na obrazovke. ZAniston a jej kolegovsa stali miláčikoviaAmeriky.Úspech slávil aj jej seriálový účes, ktorý v 90. rokoch napodobňovaloveľa žien a dievčat.

Krásna a talentovaná Aniston
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

Jej doménou sú romantické komédie

Doménou herečky sú najmä romantickékomédie. Zahrala si vo filmoch Perfektný záskok (1997), Maléry pána Šikulu (1999), Božský Bruce (2003), Riskni to s Polly (2004), Rozchod! (2006), Marley a ja (2008), Nie je z teba až tak paf (2009), Lov na exmanželku (2010), Skús ma rozosmiať (2011) alebo My sme Millerovci (2013). Aniston si vyskúšala aj réžiu krátkeho filmu Pokoj číslo 10, podieľala sa na poviedkovej snímke Päť žien adabuje aj animované filmy.

S bývalým priateľom Justinom Thoreauxom. (Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)
Zobraziť galériu (6)
S bývalým priateľom Justinom Thoreauxom. (Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

Niekoľko posledných rokov patrí Aniston medzi najlepšie zarábajúcehollywoodskeherečky. Magazín Forbes vlani v auguste uviedol, že obsadila tretiu priečku v rebríčku najlepšie zarábajúcich herečiek za uplynulý rok - za Scarlett Johansson a Angelinou Jolie. V období od júna 2017 do júna 2018 Aniston zarobila vyše 19,5 milióna dolárov. Herečke stále plynú príjmy aj zo seriálu Priatelia, zárobky jej prišli aj za mnoho reklamných kontraktov.

Už v detstve bola triednym klaunom

Aniston sa narodila 11. februára 1969 v Kalifornii v rodine, ktorá má gréckych, talianskych, britskýchaj írskychpredkov. Detstvo strávila v Grécku s rodičmi - hercami. Za kmotra jej šiel otcov dlhoročný priateľ, herec Telly Savalas, známy filmový inšpektor Kojak. Po rozvode rodičov v jej sa Anistonovci presťahovali do New Yorku, kde vtedy deväťročnú Jennifer vychovávala matka, zatiaľ čo otec John Aniston hral svoju najslávnejšiu postavu - Victora Kiriakisav nekonečnom seriáli Tak ide čas.

Už v detstve považovali Aniston za triedneho klauna. Absolvovala hereckéškoly, mala ale talent aj na maľovanie. Účinkovala v rade divadelných hier, začiatky však neboli jednoduché, privyrábať si musela ako servírka. Televíznym debutom herečky bol v roku 1990 seriál Molloy, skutočným prielomom v kariére sa potom stali Priatelia, v ktorých Aniston získala jednu zo šiestich hlavných rolí. V posledných sezónach už zarábala aj milión dolárov za epizódu Priateľov.

Krásna a talentovaná Aniston
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Reed Saxon)

Herečka, ktorú časopis People dvakrát ocenil ako najkrajšiu ženu sveta, sa za Pitta vydala v roku 2000. Manželmiboli päť rokov, než sa idol ženských sŕdc pri natáčaní filmu Pán a pani Smithovci zahľadel do Angeliny Jolie. Aniston, ktorá chodila okrem iného aj s hereckým kolegom Vinceom Vaughnom, sa druhýkrát vydala až v roku 2015, a to za herca a scenáristu Justina Theroux. Zväzok vydržal dva roky. Veľká milovníčka psov má od roku 2012 svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy.

S Courtney Cox alias Monicou Gellerovou zo seriálu sú dodnes najlepšími priateľkami aj v reálnom živote. (Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)
Zobraziť galériu (6)
S Courtney Cox alias Monicou Gellerovou zo seriálu sú dodnes najlepšími priateľkami aj v reálnom živote. (Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

Viac o téme: PriateliaJennifer Aniston
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu