Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obľúbený seriál pokračuje vo veľkom štýle: FOTO Princeznú Dianu si zahrá táto herečka

The Crown Zobraziť galériu (2)
The Crown (Zdroj: Netflix)

Tvorcovia úspešného historického seriálu The Crown (2016) obsadili predstaviteľku mladej princeznej Diany. Tejto roly sa ujme Emma Corrin. Diváci a diváčky ju budú môcť po prvý raz vidieť vo štvrtej sezóne seriálu.

"Emma je brilantný talent, ktorý nás okamžite uchvátil, keď sa uchádzala o rolu Diany Spencer. Tak ako má nevinnosť a krásu mladej Diany, má tiež rozsah a komplikovanosť na stvárnenie výnimočnej ženy, ktorá sa z anonymnej tínedžerky stala najikonickejšou ženou svojej generácie," povedal o mladej herečke tvorca The Crown, scenárista a dramatik Peter Morgan. Corrin, ktorá bude mať svoj celovečerný debut v pripravovanom historickom filme Misbehaviour, sa o svojom obsadení vyjadrila, že je "viac ako nadšená a poctená".

Princezná Diana, Emma Corrin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: AP Photo, Faye Thomas/Netflix via AP)

The Crown, ktorý má na konte dva Zlaté glóbusy, by mal podľa plánov sledovať šesť desaťročí vlády kráľovnej Alžbety II., pričom sa herecké obsadenie projektu obmieňa, aby bolo v súlade s vekom postáv. Netflix ponúkol už dve sezóny, v ktorých si mladú panovníčku zahrala Claire Foy. Okrem nej sa v projekte predstavili napríklad Matt Smith v úlohe jej manžela princa Filipa či Vanessa Kirby, ktorá stvárnila jej sestru princeznú Margarétu.


Mohlo by vás zaujímať:Obrovský trapas herečky z Hry o tróny: VIDEO Prezradila spoiler, Arya zomrie!


Projekt zatiaľ obnovili na ďalšie dve sezóny, v ktorých si kráľovnú zahrá Olivia Colman, princa Filipa stvárni Tobias Menzies a Kirby v úlohe Margaréty nahradí Helena Bonham Carter. Okrem nich si v nadchádzajúcich sezónach zahrajú aj Gillian Anderson ako premiérka Margaret Thatcher a Emerald Fennell ako Camilla Parker Bowles. Tretia sezóna sa zameria na takzvanú "Wilsonovskú éru" - vládu premiéra Harolda Wilsona v 60. a 70. rokoch minulého storočia, štvrtá sezóna zase na Margaret Thatcher a princeznú Dianu. Premiéra tretej sezóny je naplánovaná ku koncu tohto roka.

Viac o téme: The CrownEmma Corrin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu