Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šokujúce odhalenie o Priateľoch: Ross pôvodne v seriáli vôbec nechcel hrať... To nie je všetko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Warner Bros. Television)

Americký herec David Schwimmer, ktorého si už niekoľko generácií televíznych divákov pamätá hlavne ako Rossa zo seriálu Priatelia, pôvodne v tomto seriáli vôbec nechcel účinkovať.

Tento a mnoho ďalších zaujímavých a doteraz neznámych faktov súvisiacich s kultovým seriálom prináša kniha Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era (Generácia Priatelia: Pohľad zvnútra na program, ktorý definoval televíznu éru). Knižka, ktorú napísal filmový historik Saul Austerlitz, vyšla v utorok pri príležitosti 25. výročia odvysielania prvého dielu prvej série Priateľov.

David Schwimmer (Zdroj: SITA/Photo by Rich Fury/Invision/AP, File)
Zobraziť galériu (3)
David Schwimmer (Zdroj: SITA/Photo by Rich Fury/Invision/AP, File)  (Zdroj: SITA/Photo by Rich Fury/Invision/AP, File)

Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey a Ross sa prvýkrát objavili na obrazovkách televízie NBC 22. septembra 1994. Vtedy ešte podľa Austerlitza nikto ani netušil, že pôjde o tak populárnu záležitosť a že aj po 25 rokoch si tento seriál bude stále nachádzať nových a nových priaznivcov, ktorí ešte v čase jeho prvého vysielania neboli na svete.

Okrem informácie o počiatočnom nezáujme Schwimmera o účinkovanie v Priateľoch Austerlitz prezrádza napríklad aj to, že podľa pôvodného scenára mala Monica tvoriť pár s Joeym a nie s Chandlerom. A Courteney Cox nemala hrať podľa pôvodného plánu Moniku, ale Rachel.

David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston a Matt LeBlanc (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, file)
Zobraziť galériu (3)
David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston a Matt LeBlanc (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, file)  (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, file)

Samotný názov Priatelia tiež nebol plánovaný od začiatku. Pôvodný názov seriálu mal byť Na zdravie (Cheers). Ten sa neskôr zmenil na Priatelia ako my (Friends Like Us), a až nakoniec ktosi zo štábu navrhol, aby sa seriál volal jednoducho len Priatelia.

Viac o téme: PriateliaDavid Schwimmer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu