Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zabudnite na Harryho Pottera: Toto sú naj filmy s obľúbenými hercami z čarodejníckej série

Hermiona, Ron a Harry
Hermiona, Ron a Harry (Zdroj: CSFD/Photo © Warner Bros. Pictures)

Znie to priam neuveriteľne, no od premiéry poslednej filmovej časti Harryho Pottera s podtitulom Dary smrti - časť 2 ubehlo už takmer 9 rokov. Vďaka milovanej filmovej sérii sme si zamilovali množstvo hercov, ktorí sa nám navždy vryli do pamäte. A práve to je pre nich nočná mora. Zbaviť sa takéhoto označenia je mimoriadne náročné. Poďte sa s nami pozrieť na snímky, v ktorých títo herci hrali a vy by ste ich určite mali vidieť. A kto vie, možno vás ohúria natoľko, že aj zabudnete na nejakého Harryho Pottera.

Daniel Radcliffe (Harry Potter) — Miracle Workers(2019)

Začneme trošku netradične so seriálom. Zaručujeme vám ale, že pri jeho sledovaní aj zabudnete na to, že sa pozeráte na postavu Harryho Pottera. Prvá sériakomediálnejantológie Miracle Workers, ktorá sa odohráva v nebeskej kancelárii, je inšpirovaná knihou spisovateľa Simona Richeho s názvom What in God 's Name. V hlavných úlohách seriálu sa predstavujú Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathanová a Karan Soni. Radcliffe hrá Craiga, nízko postaveného anjela, ktorý má na starosti všetky ľudské modlitby.

Steve Buscemi stvárňuje Craigovhošéfa Boha, ktorý zavesil svoju starú prácu na klinec a chystá sa zamerať na nový projekt. Aby zabránili zničeniu Zeme, musí Craig a jeho anjelskákolegyňa Eliza (Geraldine Viswanathanová) vypočuť zdanlivo nesplniteľnú modlitbu - pomôcť dvom ľuďom sa do seba zamilovať.

Emma Watson (HermionaGrangerová) — Little Women (2019)

60. roky minulého storočia. Starosvetské mestečko Concord v Massachusetts. Pani Marchová žije šťastne vo svojom malom domčeku so štyrmi dcérami, hoci rodinu po otcovom odchode do občianskej vojny ťaží chudoba. Nejde len o to udržať sa nad vodou, dôležité je zachovať si zmysel pre humor i sebaúctu a dúfať v lepšiu budúcnosť. Dcéry pani Marchovej však nie sú hocijaké.

FOTO Títo herci zastavili čas a zahrali si výrazne mladšie postavy: 49-ročný v úlohe chlapčeka!

Najstaršia, krásna Meg, už potajomky myslí na vydaj, energická Jo túži po kariére spisovateľky, tichá Beth utápa svoju melanchóliu v hudbe a najmenšia Amy váha medzi detskými snami o bohatom ženíchovi a maliarsku paletou. Náhoda nakoniec zamieša karty osudu celkom inak, než by Jo dokázala vymyslieť v najdivokejšom zo svojich literárnych pokusov.

Slnečnú pohodu svojbytného dievčenského sveta striedajú temné okamihy zúfalstva, kedy rodinu nečakane zasiahne choroba. Dievčatá vyrastajú z detských črievičiek, musia vybojovať neľahkú zápas s pokušeniami veľkého sveta aj s osudovými citovými vznetmi, ktoré ich stavajú pred voľbu, ako bude vyzerať ich budúci život.

Gary Oldman (Sirius Black) — Darkest Hour(2017)

Herec Gary Oldman sa počas svojej kariéry vyžíva v zmenáchvizáže a hraní rôznych postáv. Okrem série o Harry Potterovi sme ho mohl ividieť aj ako komisára Gordona v trilógii o Temnom rytierovi či ako Winstona Churchila v snímke Darkest Hour.

Ide opríbeho mužovi, ktorý sa nevzdal, aj keď okolnosti stáli proti nemu. V roku 1940 sa blížila nemecká invázia do Anglicka a britský premiér sa mal dohovoriť na podmienkach prímeria. Namiesto toho svojou slávnou rečou vyburcoval národ k boju. Mimochodom, Gary za túto úlohu dostal Oscara za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe.

Kenneth Branagh (Profesor Lockhart) — Vražda v Orient Exprese(2017)

Kto by si nepamätal večne otravného a samoľúbeho profesora Lockharta z Tajomnej komnaty. Herec Kenneth Branagh počas rokov však poriadne prezliekol kabát a pravdepodobne naštartoval novú filmovú sériu (Smrť na Níle je naplánovaná na budúci rok)o detektívoviHerculoviPoirotovi. To, čo začína ako luxusná jazda vlakom z Istanbulu do Londýna, sa rýchlo premení na jeden z najnapínavejších a najzáhadnejších detektívnych príbehov, aký bol kedy vyrozprávaný. Predloha Agathy Christie opisuje osudy trinástich pasažierov uviaznutých v luxusnom vlaku Orient exprese kdesi v snehových závejoch na Balkáne.

Z Harryho Pottera je už zrelý tridsiatnik: VIDEO Životná úloha so sebou niesla večnú nálepku

V okamihu, keď vo vlaku dôjde k záhadnej vražde amerického obchodníka, každý z nich sa stáva podozrivým. Vo vlaku našťastie nechýba jeden neobyčajný Belgičan s veľkým fúzami a dokonale pracujúcimi šedými mozgovými bunkami. A práve tento najslávnejší detektív na svete, Hercule Poirot, musí pretekať s časom, aby vyriešil smrtiacu hádanku skôr, než neznámy vrah znovu udrie.

Robert Pattinson (Cedric Diggory) — The Lighthouse(2019)

Robert Pattinson sa síce predstavil v Ohnivej čaši, no najväčší úspech získal až s filmovou sériou Twilight. Darí sa mu natoľko, že dokonca nedávno získal hlavnú úlohu v novom filme o Batmanovi. Ešte pred tým však do kín dorazí čiernobiela snímka The Lighthouse.Tvorcovia sa v dvojhodinovom filme snažili spojiť dokopy mysterióznosť, drámu a horor.

Robert Pattinson hrá postavu z tridsiatych rokov dvadsiateho storočia a je ochotný pre ňu urobiť prakticky čokoľvek. Údajne hneď v prvý deň nakrúcania natáčali scénu, v ktorej masturboval. Okrem toho sa opíjal a zvracal, aby jeho postava bola čo najviac autentická. Vo filme uvidíme aj scénu, v ktorej má herec sex s morskou pannou.

Viac o téme: Harry PotterRobert PattinsonDaniel RadcliffeEmma WatsonGary OldmanKenneth Branagh
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu