Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zaklínač telom i dušou: Cavill uteká do sveta videohier! Netflixu zavolal sám, Witchera pozná dokonale

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Brent N. Clarke/Invision, Katalin Vermes/Netflix)

Projekt, ktorý sa má vyrovnať Hre o tróny. Netflix odvysielal prvú sériu príbehu z pera najslávnejšieho poľského autora sci-fi a fantasy. Zaklínač (Witcher) má skutočne našliapnuté na obrovský úspech. V seriáli ho stvárnil Henry Cavill, ktorého už poznáme ako Supermana. Vo svojom vnútri je to však zarytý fanúšik videohier. Do fiktívneho sveta uteká rád a najradšej by bol zavretý doma, kde ho neprenasledujú médiá ani sláva.

Tomuto sa hovorí splnený sen. Henry Cavill momentálne hviezdi v novom projekte Netflixu v hlavnej úlohe. Zdá sa, že Zaklínač mu prinesie ešte väčší úspech ako Superman. Úloha mu naozaj sadla a niet sa čo čudovať. Pozná ho dokonale, hral videohry a sám zavolal Netflixu, či si ho nemôže zahrať.

Útek do sveta videohier

RozhovorpreGQ Magazinevznikol pár hodín pred premiérou prvej série. Videohry začal hrať hneď, ako bol dosť starý na to, aby sedel za počítačom. Čím slávnejší bol, tým radšej sa utiekal do sveta videohier. „Zakaždým, keď vyjdem von pred svoje dvere, som veľmi ostražitý,“ uviedol.

Foto: SITA/AP/Joel C Ryan/Invision
Zobraziť galériu (3)
Foto: SITA/AP/Joel C Ryan/Invision  (Zdroj: SITA/AP/Joel C Ryan/Invision)

„Aj keď nevyzerám zle, vždy si uvedomím, že ľudia striehnu na nejakú fotku, pretože to ľudia robia. Potom dajú fotografie na internet a vy ich potom uvidíme na Instagrame a ja si pomyslím 'och, môj bože',“ povzdychol si herec.„Keď som doma, sadnem si k nejakej hre absurdne dlhý čas a uniknem tam, pretože ísť von má úplne opačný efekt.“

Zaklínača prešiel takmer trikrát

Samozrejme, Zaklínač patril k videohrám, pri ktorých strávil vyše sto hodín. Zaklínača 3 prešiel dva a polkrát v rôznych nastaveniach obtiažnosti, aby zistil rovnováhu medzi zábavou a výzvou. „Je všetko v poriadku, keď sa nesnažíte stresovať, ale potom som si uvedomil, že som pri tom vlastne neoddychoval. Proste som umrel na zlých miestach a rozmýšľal som, že som nemal opustiť cesty. Neviem, prečo som z nich zišiel,“ povedal.

Spôsob, akým Cavill Zaklínača prechádzal, opisoval naozaj podrobne. „Nevedel som dostatočne rýchlo ujsť alebo som sa niečím rozptýlil, odpísal na sms-ku a teraz som mŕtvy po šiestich alebo siedmich hodinách hry, ktorú som pokazil.“ Hollywoodsky herec je perfektným produktom pre projekt Netflixu. Fyzicky je takmer dokonalý, je slávny a nie je tým, koho by ste k adaptácii poľského fantasy na prvý pohľad očakávali.

Geralt z Rivie bol jeho sen

Pravdou však je, že si Zaklínača chcel zahrať okamžite, ako sa o tejto úlohe dozvedel. Nielenže hral videohru, ale prečítal aj všetky knihy od Andrzeja Sapkowskeho. Cavill teda zavolal jednej z tvorcov seriálu Lauren Schmidt Hissrich. Nakoniec to vyšlo a Cavill si splnil svoj najväčší fanúšikovský sen a stal sa seriálovým Geraltom z Rivie. Jeho postavu chcel stvárniť čo najbližšie k tradícii. „Chcel som to spraviť čo najviac tradične, ako to šlo. Pre mňa to bolo o tom, že som do projektu vniesol lásku k tejto postave ako fanúšik a tú chcem chrániť.“

Zároveň chcel Cavill pretlačiť do seriálu viac Geraltovej mágie napriek tomu, že to bolo nákladnejšie. „Naozaj som to tam chcel pretlačiť, pretože podľa mňa publikum musí vedieť, že dokáže aj takéto veci. Záleží mi na tom, pretože je to súčasťou toho byť Zaklínačom,“ vysvetlil v rozhovore.

Z premiéry opäť do fiktívneho sveta

Okrem Zaklínača holduje aj iným videohrám ako je Total War: Warhammer II, ktorú prešiel celkovo šesťkrát a strávil pri tom niekoľko desiatok hodín. „Prešiel som to v šiestich rôznych rasách! A miloval som to zakaždým!“ povedal. K jeho ďalším videoherným vášňam patria hry Delta Force a Half Life, na ktorých vyrastal. Hry hral spoločne so svojimi bratmi.

Cavill sa, samozrejme, zúčastnil slávnostnej premiéry a opäť musel vyjsť do sveta. Teda až do času, kým sa nevráti domov, nedá si šortky a tričko a vráti sa k Warhammeru. „Niečo na tých hrách ma uspokojuje. Vždy vychádza nové rozšírenie hry a teším sa, aké bude to ďalšie,“ dodal.

Viac o téme: SupermanHenry CavillZaklínač
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu