Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovské sklamanie fešáka Clooneyho! Robí reklamu pre spoločnosť, kde pracujú deti: Firma sa bráni

(Zdroj: SITA/AP/Alastair Grant)

Americký herec George Clooney je prekvapený a smutný zo správ, že na výrobe kávových kapsúl, ktoré propaguje, sa na guatemalských plantážach podieľajú i deti. Držiteľ Oscara to dnes uviedol vo vyhlásení, o ktorom informovala nadácia Thomas Reuters. Spoločnosť Nespresso, ktorej je Clooney reklamnou tvárou, uviedla, že kávu získava eticky a že obvinenia nechá prešetriť.

Clooney svojim vyhlásením reagoval na investigatívnureportáž, ktorú britská stanica Channel 4 News odvysiela budúci týždeň. Jej novinári uvádzajú, že na šiestich kávových plantážach v Guatemale, z ktorých Nespresso odoberá kávu pre svoje kapsule, pracujú aj detskí robotníci.

Herec, ktorý si ako dieťa zarábal letnými brigádami v tabakovej továrni, si je vraj „jedinečne vedomý komplexného problému poľnohospodárstva a detskej práce“. Vedenie spoločnosti Nespresso, ktorá je súčasťou skupiny Nestlé, uviedlo, že získava kávové bôby eticky a obvinenia vznesené britskou televíznou stanicou preveruje.

„Okamžite sme zastavili nákupy kávy zo všetkých fariem v regióne a neobnovíme nákupy, než budeme schopní vec vyšetriť a uistiť sa, že sa detská práca nevyužíva,“uviedol šéf spoločnosti Nespresso Guillaume Le Cunff.

Viac o téme: George Clooney
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu