Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Plní charizmy, no každý iný: Aha, čo mužské filmové hviezdy na FOTO spája... Budete prekvapení!

Bratia Alexander Skarsgård, Gustaf Skarsgård, Bill Skarsgård a otec Stellan Skarsgård Zobraziť galériu (6)
Bratia Alexander Skarsgård, Gustaf Skarsgård, Bill Skarsgård a otec Stellan Skarsgård (Zdroj: Photo © Warner Bros., Photo © Concorde Filmverleih GmbH, Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Photo © Home Box Office (HBO))

Filmový Tarzan, seriálový Floki z Vikingov, hviezda hororu TO a Boris Ščerbina z minisérie Černobyľ. Ak stále netušíte, o čo ide, hneď vám to prezradíme. Tieto švédske herecké hviezdy, ktoré sa preslávili rôznymi rolami, sú rodina - bratia a otec. Nepovedali by ste, že?

Ich skutočné mená súAlexander, Gustaf, Billa otec Stellan Skarsgårdoví. A keď sa na nich pozriete, každý je iný a len ťažko by ste v nich na prvý (aj druhý) pohľad spoznali bratov a otca. Okrem nich má Stellan ešte ďalších 5 detí, z ktorých má ajsyn Valter našliapnuté na sľubnú hereckú kariéru.

Bratia Gustaf Skarsgard,  Bill Skarsgard a Alexander Skarsgard na premiére filmu TO (Zdroj: Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Zobraziť galériu (6)
Bratia Gustaf Skarsgard, Bill Skarsgard a Alexander Skarsgard na premiére filmu TO (Zdroj: Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

AlexandraSkarsgårda poznáme zo seriáluBig Little Lies či filmu Legenda oTarzanovi

AlexanderSkarsgård je najstarším synom Stellana. Bol päťkrát zvolený za najsexi mužaŠvédska. Alexander sa prvýkrát objavil vo filme ako 7-ročný.Ako 19-ročný sa pridal do švédskej armády, kdepôsobil18 mesiacov vjednotke SäkJakt(„ochrana a lov“), ktorá sa zaoberala bojom proti sabotáži a terorizmu naštokholmskom súostroví. V roku 1997 však jeho túžba po herectve narástla natoľko, že sa prihlásil na divadelný kurz na univerzituMarymount Manhattan College v New Yorku. A potom to už išlo.

Alexander Skarsgård (Zdroj: SITA/Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
Zobraziť galériu (6)
Alexander Skarsgård (Zdroj: SITA/Photo by Charles Sykes/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

V súčanosti má už 43-ročný herecna konte desiatky filmov, ako sú Zoolander (2001), Bojová ľoď (2012), Darca (2014), Legenda o Tarzanovi (2016) čiStará láska nehrdzavie (2019). Zo seriálov je známy predovšetkým ako Eric NorthmanzTrue Blood: Pravá krv (2008-2014), čiPerry Wright v televíznom seriáliBig Little Lies(2017 - 2019), pričom za poslednú rolu si vyslúžil niekoľko ocenení.

GustafaSkarsgårda preslávila rola Flokiho v seriáli Vikingovia

GustafSkarsgårdsa stal slávnymimoŠkandinávie vďaka jehoúlohe Flokiho v historickomseriáliVikingovia. Prvýkrát sa chopil hereckej úlohy ako 9-ročný. Známy je ajpre svoje role vo filmochZlo(2003),Cesta späť(2010), Útek zo Sibíru (2010)aKon-Tiki(2012).V druhej sezóne seriálu odHBO s názvom Westworld stvárnilKarla Stranda.

Gustaf Skarsgård (Zdroj: Instagram/gustafskarsgard)
Zobraziť galériu (6)
Gustaf Skarsgård (Zdroj: Instagram/gustafskarsgard)  (Zdroj: Instagram/gustafskarsgard)

Hororový klaun z filmu To = BillSkarsgård

BillSkarsgård sa preslávil rolou zlého klauna menomPennywisev hororoch To(2017)a To Kapitola 2(2019), založenýchna románoch od Stephena Kinga. Okrem toho sa objavil v komédiiSimple Simon(2010), v tretej časti filmovej sérii Divergencia s názvom Experiment(2016), v snímke Mladí zabijaci (2018) či Deadpool 2 (2018).

Bill Skarsgård (Zdroj: SITA/Photo by Taylor Jewell/Invision/AP)
Zobraziť galériu (6)
Bill Skarsgård (Zdroj: SITA/Photo by Taylor Jewell/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Taylor Jewell/Invision/AP)

Hral tiež v misterióznychhororovýchsériálochHemlock Grove(2013 - 2015) a Castle Rock(2018–2019). 29-ročnýSkarsgård má za partnerku švédskuherečkuAliduMorbergovú a v októbri 2018 sa im narodila dcéra.

Stellan Skarsgård má na konte kasové trháky a slávne role

69-ročný švédsky herecStellan Skarsgård bol dvakrát ženatý. S prvou manželkouMy Skarsgård, s ktorou bol 32 rokov, mášesť detí, medzi nimi aj sú aj vyššie spomínaní synovia.So súčasnou manželkou Megan Everett, ktorú si vzal v roku 2009, ma ďalšie dve deti.

Nielen jeho osobný život je naozaj plodný, ale aj profesijný. Na konte má totiž takmer 120 filmov. Medzi najslávnejšie patria napríkladDobrý Will Hunting (1997),Insomnia (1997),Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža (2006) a Na konci sveta (2007),Mamma Mia!(2008), Anjeli a démoni (2009), marvelovky Thor (2011), Avengers (2012),Thor: Temný svet (2013) aAvengers: Age of Ultron (2015).

Stellan Skarsgård (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Zobraziť galériu (6)
Stellan Skarsgård (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Za zmienku určite stoja aj filmyMuži, ktorí nenávidia ženy (2011), Liečiteľ (2013), obe časti Nymfonmanky (2013), Popoluška (2015) či československá vojnová dráma Pomaľované vtáča (2019). Naposledy sa však aj u mladej generácii preslávil hlavne vďaka jeho úlohe Borisa Ščerbinu v minisérii Černobyl (2019).

Viac o téme: Alexander SkarsgårdGustaf SkarsgårdBill SkarsgårdStellan Skarsgård
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu