Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Škandál na krku! Hviezdny herec Gérard Depardieu opäť čelí obvineniu zo znásilnenia

Gérard Depardieu Zobraziť galériu (2)
Gérard Depardieu (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Parížska prokuratúra požiadala o opätovné otvorenie vyšetrovania údajného znásilnenia, ktorého sa mal dopustiť francúzsky herec Gérard Depardieu. Stalo sa tak po tom, ako predchádzajúce vyšetrovanie bolo zastavené minulý rok, informovala v sobotu tlačová agentúra AFP.

Depardieua obvinila bližšie nespresnená herečka-dvadsiatnička, ktorá tvrdí, žeherecna ňu zaútočil a znásilnil ju vo svojom parížskom dome v auguste 2018. Predbežné vyšetrovanie začala prokuratúra v juhofrancúzskom meste Aix-en-Provence, neskôr ho prevzala prokuratúra v Paríži.

Vyšetrovanie sa skončilo po deviatich mesiacoch v roku 2019, keďže vyšetrovatelia nedokázali zhromaždiť dostatok dôkazov na vznesenie oficiálneho obvinenia. Inkriminovaná herečka však teraz iniciovala nové vyšetrovanie, tvrdiac, že je "poškodenou stranou", čo vo francúzskej justícii takmer vždy vedie k prevereniu prípadu vyšetrovacím sudcom. Depardieu (71) svoje previnenie odmieta. Jeho právnik Hervé Temime sa k situácii odmietol vyjadriť.

Gerard Depardieu (Zdroj: SITA/AP Photo/Axel Schmidt)
Zobraziť galériu (2)
Gerard Depardieu (Zdroj: SITA/AP Photo/Axel Schmidt)  (Zdroj: SITA/AP)

Depardieu, ktorý je vo Francúzsku superhviezdou vďaka filmom ako Cyrano z Bergeracu, Jean od Floretty či Camille Claudelová, má aj úspešnú medzinárodnú kariéru - spolupracoval napríklad s režisérom Petrom Weirom na filme Zelená karta alebo s režisérom Ridleym Scottom na filme 1492: Dobytie raja.Herecmá francúzske a ruské občianstvo.

Viac o téme: Gérard Depardieu
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu