Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

To je šialené! Týchto 6 herečiek si ľahko zameníte, vyzerajú ako tá istá osoba: FOTO ako dôkaz

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP, TASR/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, Photo © 2005 Walt Disney Pictures, Photo © Netflix / John Hall, SITA/AP Photo/Chris Carlson)

Nie je ničím novým, že rozmanitosť a široké zastúpenie nie je mierne povedané silnou stránkou Hollywoodu. Usvedčuje ho z toho aj príspevok na Twitteri, ktorý zobrazuje šesť rôznych herečiek, ktoré sú si takmer "na vlas" podobné. Veď posúďte sami.

Virálny tweet uverejnený v auguste upriamil pozornosť verejnosti na šesť herečiek, ktoré je pre niektorých takmer nemožné rozoznať. Ide o krásne blondínky, ktoré prerazili v Hollywoode a niekto by si tiež mohol myslieť, že je to tá istá osoba, len zachytená v iných úrovniach života či rolách.

Predmetný tweet vytvorila používateľka Shereen Shafi, ktorá sa k tomu inšpirovala po zhliadnutí seriálu Sexuálna výchova na Netflixe, v ktorej hrá Emma Mackey (dolný stredný obrázok). Aj keď diskurz dvojníkov Margot Robbie nie je úplne nový, táto kolekcia fotografií je jedna z najdôkladnejších a získala už si vyše 156-tisíc "páči sa mi to".

Shafi pre portál indy100 opísala fakt, ako veľa máme na obrazovke podobne vyzerajúcich blond žien a rozmanitosť tak v mnohých ohľadoch stále chýba. "Nechcem samozrejme znížiť jedinečný talent žiadnej z týchto herečiek. Ale som žena juhoázijského pôvodu a zriedka sa vidím vôbec zastúpená, najmä v amerických médiách - a dokonca aj vtedy musíme často zapadnúť do konkrétnej „formy“," opísala jej pohľad na vec Shafi, ktorá neskôr po rôznych debatách repostla príspevok, kde doplnila mená všetkých zobrazených hollywoodskych herečiek, aby všetkým dokázala, že ide o šesť rôznych osôb. 

Aj keď sú takmer rovnaké, každá zanechala u divákov jedinečnú stopu

​Americká herečka a modelka Jaime King (41) začala s hereckou kariérou v roku 1998. Jej prvá veľká rola bola v Pearl Harbor (2001) a jej hlavná filmová rola bola vo filme Nepriestreľný mních (2003). Odvtedy sa objavila v ďalších filmoch ako Sin City (2005) alebo Krvavý Valentín (2009) a od roku 2011 do roku 2015 účinkovala v televíznom seriáli Doktorka Zoe.

Jaime King (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)
Zobraziť galériu (7)
Jaime King (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Austrálsku herečku a producentku Margot Robbie (30) v roku 2017 časopis Time zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete a v roku 2019 sa zaradila medzi najlepšie platené herečky na svete. Divákom sa do myslí zapísala hlavne rolou Jane Porter v Legende o Tarzanovi (2017), Harley Queen v Jednotke samovrahov (2016), či s filmom Ja, Tonya (2017).

Marton Robbie (Zdroj: TASR/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Zobraziť galériu (7)
Marton Robbie (Zdroj: TASR/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)  (Zdroj: TASR/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Americká herečka Faith Ford (55) je známa pre jej úlohy Corky Sherwood v komédii Murphy Brown a Hope Shanowski v sitcome Hope & Faith. Zahrala si v nie práve vydarenej piatej časti o Bethovenovi a blysla aj v komédii Maturitný ples (2011).

Faith Ford (Zdroj: Photo © The Hallmark Channel)
Zobraziť galériu (7)
Faith Ford (Zdroj: Photo © The Hallmark Channel)  (Zdroj: Photo © The Hallmark Channel)

Austrálska herečka modelka Samara Weaving (28) sa v Amerike dostala do povedomia rolou vo filme Ash vs Evil Dead (2015), v komediálnom seriáli SMILF, či vo filme Nevesta na zabitie z minulého roku. Najnovšie hviezdi v seriáli Hollywood (2020).

Samara Weaving (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)
Zobraziť galériu (7)
Samara Weaving (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Francúzsko-britská herečka Emma Mackey (24) patrí medzi nováčikov na hereckej scéne. Mackey hrá v komediálnom dramatickom seriáli na Netflixe Sexuálna výchova. V máji 2020 oznámili, že Mackey stvárni spisovateľku Emily Brontëovú v životopisnom filme, ktorý sa zameria na jej raný život.

Emma Mackey v seriáli Sexuálna výchova, pri pohľade na ňu z profilu by ste si ju ľahko zamenili za Margot Robbie (Zdroj: Photo © Netflix / John Hall)
Zobraziť galériu (7)
Emma Mackey v seriáli Sexuálna výchova, pri pohľade na ňu z profilu by ste si ju ľahko zamenili za Margot Robbie (Zdroj: Photo © Netflix / John Hall)  (Zdroj: Photo © Netflix / John Hall)

Americká herečka a modelka Jaime Pressly bola hviezdou úspešného seriálu stanice NBC My Name Is Earl, za ktorý bola v júni 2006 nominovaná na cenu Emmy. Aktuálne hviezdi v seriáli Mama. 

Jaime Pressly (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Zobraziť galériu (7)
Jaime Pressly (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Viac o téme: Margot RobbieJaime KingJaime Pressly
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu