Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V mladosti kradol, pil a bral drogy: Dnes je z Toma Hardyho obrovská hviezda a miláčik žien

Tom Hardy Zobraziť galériu (3)
Tom Hardy (Zdroj: SITA/Chris Pizzello/Invision/AP)

Hlboký hlas, vypracované svaly a charizma, ktorá siaha na kilometre ďaleko. Dokonalá kombinácia pre všetky ženy. Herec Tom Hardy však v živote nemal na ružiach ustlané. Pri príležitosti 43. narodenín tohto obľúbeného britského herca sme si pre vás pripravili prierez jeho životom i profesionálnej kariéry.

Turbulentné detstvo 

Celým menom Edward Thomas Hardy sa narodil 15. septembra 1977 v londýnskom Hammersmithe. Jeho otec bol spisovateľ a matka umelkyňa. Počas jeho dospievania však nič nenasvedčovalo tomu, že by z neho niekedy mohol byť herec. Bol nesmierne drzý, každú chvíľu bol za školou, aby mohol fajčiť cigarety a raz ho dokonca zastavila aj polícia, pretože šoféroval kradnuté auto.

Vie byť aristokrat aj poriadny hulvát: Lámač ženských sŕdc Hugh Grant oslavuje šesťdesiatku

K tomu sa ešte pridali aj závislosti na alkohole a drogách. Niekoľkokrát bol za svoje vyčínanie a porušovanie zákona zatknutý a prepadal sa na úplné dno. Aj napriek neustálemu popíjaniu a láske ku kokaínu sa rozhodol nájsť v živote smer. Keďže na vzdelávanie ho príliš nebolo, vybral sa cestou, pri ktorej nemusel mať nos večne zapichnutý v kinách. Navštevoval Richmond Drama School a Drama Centre v Londýne. 

Tom Hardy
Zobraziť galériu (3)

Herecké začiatky

Chvíľu sa snažil uživiť ako model, no v roku 2001 prišla jeho veľká herecká príležitosť. Bol obsadený do oceňovanej minisérie od HBO, Bratstva neohrozených. V tom istom roku prichádza aj ponuka od Ridleyho Scotta na účasť vo filme Čierny jastrab zostrelený. A dvere do Hollywoodu sa pomaly začali otvárať.

O rok neskôr stvárnil postavu záporáka Shinzona v obľúbenej filmovej sérii Star Trek: Nemesis. Keďže jeho herecká kariéra začala naberať reálne kontúry, rozhodol sa k radikálnemu kroku. Podstúpil liečbu všetkých závislostí, ktoré mu bránili v rozvoji. Od roku 2003 je úplne „čistý“ a na všetkých galavečeroch či celebritných oslavách ho môžeme vidieť popíjať vodu. 

Vstup medzi hereckú elitu

Nasledujú menšie úlohy vo filme Po krk v extáze, kde sa objavil vedľa britského kolegu Daniela Craiga. V roku 2006 hrá vedľa ďalšieho slávneho kolegu Ewana McGregora vo filme Scény z partnerského života. Nasleduje niekoľko televíznych filmov a mimoriadne dôležitý rok 2007, kedy si zahral po boku svojho kamaráta Benedicta Cumberbatcha vo filme Stuart: Život pospiatky. Za rolu získal prestížnu cenu BAFTA za najlepší mužský herecký výkon.

Zamilovali ste si film Bohemian Rhapsody? Tieto hudobné snímky si vás získajú takmer okamžite

Nasledovala úloha homosexuálneho gangstra Boba vo filme režiséra Guya Ritchieho, RocknRolla. Po tom prichádza prvá drastická premena. Tom Hardy nabral 20 kg svalovej hmoty, aby mohol stvárniť násilného britského väzňa Charlesa Bronsona vo filme Bronson. Za snímku obdržal British Independent Film Award pre najlepšieho herca a naplno sa mu otvárajú brány hereckej elity. 

Drastické premeny

Drastickými premenami sa stal Hardy známym. Napríklad pre úlohu Tommyho Riordana, zápasníka MMA vo filme Warrior absolvoval náročný tréning, počas ktorého pribral 13 kíl svalovej hmoty. Pre potreby filmu Návrat Temného rytiera pribral zase 10 kilogramov. Prednedávnom sa však herec vyjadril, že s takýmito premenami končí, nakoľko jeho telo mimoriadne trpelo. 

Tom Hardy je známy aj z filmu Počiatok, kde sa skamarátil s Leonardom DiCapriom. Práve vďaka tomu sa dostal aj k filmu Revenant, za ktorý získal svoju prvú nomináciu na Oscara. Diváci ho však môžu poznať aj z filmov, ako Venom, oscarový Mad Max: Fury Roady či seriálu Gangy z Birminghamu. 

V mladosti kradol, pil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Hrdý otec

Bol dvakrát ženatý. Päť rokov žil s Sarah Wardovou, ktorú mu pripomína aj tetovanie. V roku 2008 sa stal prvýkrát otcom. Priateľka Rachael Speed mu porodila syna Louisa Thomasa Hardyho. S druhou manželkou, Charlotte Riley, má ďalšie dve deti.

Fíha, tak to je poriadna zmena: FOTO Fešáka z akčných filmov by ste hľadali márne

Najdôležitejšie momenty v živote si dáva zvečniť na telo v podobe tetovaní. Najbližšie ho uvidíme vo filmovom pokračovaní Venoma s podtitulom Carnage prichádza a pokračovaní Mad Maxa, ktoré by chcel stále nakrútiť, dnes už 75-ročný režisér, Geogre Miller. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Hardy (@tomhardy),

Viac o téme: Tom Hardy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu