Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Brigitte Bardot bola sexsymbol a sen každého muža: Dnes jej ťahá na 90-tku, TAKTO vyzerá

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot (Zdroj: Instagram/brigittebardotbb)

Brigitte Bardot bola v 50. a 60 rokoch minulého storočia považovaná za sexsymbol a jednu z najkrajších žien planéty. Ani pribúdajúci vek jej neubral na šarme a z dračice sa stala ukážkou mocnej a nezávislej ženy, ktorá aj vo veku 86 rokov dokáže inšpirovať.

V mladosti tancovala balet, s ktorým začala v roku 1952. Po tom ako sa objavila v 16 filmoch sa stala celosvetovo známou pre účinkovanie v kontroverznom filme svojho manžela Rogera Vadima ...a Boh stvoril ženu. Neskôr sa objavila v kultovom filme Pohŕdanie.

Pozornosť francúzskych intelektuálov si získala tým, že sa stala subjektom diela Simone de Beauvoirovej, ktorá ju opísala ako „lokomotívu v ženských dejinách“ a spravila z nej prvú a najviac liberálnu ženu v povojnovom Francúzsku.

Absolútny ŠOK! Nikto nevedel, že je tehotná, až doteraz... Dcéra legendy zo Star Wars sa stala mamou

V roku 1973 svoju kariéru ukončila a začala sa venovať právam zvierat. Natočila pritom 47 filmov, účinkovala vo viacerých predstaveniach a naspievala 80 piesní. V roku 1985 získala ocenenie Rad čestnej légie, ale odmietla ho prevziať. V 90. rokoch sa stala kontroverznou osobou, pretože kritizovala imigráciu, islamizáciu a islam vo Francúzsku, za čo bola päťkrát pokutovaná.

Brigitte Bardot len nedávno oslávila svoje 86. narodeniny. Vo Francúzsku patrí aj dnes k mimoriadne rešpektovaným a populárnym osobnostiam. Čas sa však podpísal aj na nej. Pozrite sa, ako momentálne vyzerá bývalá modelka a herečka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vaga-lume cinema (@coletivovagalume),

Viac o téme: Brigitte Bardot
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu