Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zoznam jeho obetí stále nekončí: Weinstein čelí ďalším obvineniam

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

Bývalý hollywoodsky producent Harvey Weinstein, ktorý už bol odsúdený za sexuálne delikty, čelí teraz v Los Angeles ďalším šiestim obvineniam z násilného sexuálneho napadnutia. Podľa agentúry Reuters to v piatok oznámila tamojšia prokuratúra. Svojho času jeden z najmocnejších mužov amerického filmového priemyslu tento rok nastúpil na 23 rokov do väzenia v New Yorku, kde bol uznaný vinným zo znásilnenia a sexuálneho nátlaku.

Nové obvinenia vzniesli dve údajné obete kvôli činom, ktorých sa podľa nich Weinstein dopustil pred viac ako desaťročím. Právnici bývalého producenta zatiaľ nový vývoj nekomentovali, Weinstein však v minulosti popieral, že by kedy mal sex s akoukoľvek ženou proti jej vôli.

Producent čelil už predtým v Los Angeles početným obvineniam zo sexuálnych deliktov. V prípade, že by ho súd uznal vinným vo všetkých bodoch obžaloby, hrozilo by mu podľa prokuratúry ďalších 140 rokov za mrežami.

"Som vďačná tým prvým ženám, ktoré tieto zločiny oznámili a ktorých odvaha dodala silu vyjsť na svetlo i ďalším," uviedla vo vyjadrení okresná prokurátorka Jackie Lacey.


Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Stôl, pri ktorom sedával Weinstein a Epstein, skončil: Majiteľ reštaurácie ho podpálil


Škandál okolo filmára stál pred viac ako dva a pol rokmi pri zrode kampane MeToo. V nej sa ženy na celom svete začali verejne zverovať so svojimi negatívnymi skúsenosťami so sexuálnym obťažovaním a násilím. Zo sexuálneho nátlaku či znásilnenia Weinsteina obvinilo viac ako 90 žien, väčšina z týchto prípadov je však premlčaná.

Losangeleská prokuratúra už požiadala o dočasné presunutie Weinsteina z New Yorku do Los Angeles, aby mohol čeliť obvineniu na tamojších súdoch. Státie na jeho vydanie je plánované na december.

Viac o téme: Harvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu