Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Spoveď Atkinsona o jeho slávnej úlohe Mr. Beana: Hrať ho je veľmi stresujúce... To nie je všetko

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Photo © Independent Television (ITV))

Britský herec Rowan Atkinson sa do sŕdc ľudí na celom svete zapísal vďaka svojej úlohe Mr. Beana. Túto ikonickú komediálnu postavu stvárňoval od roku 1990 a tento mesiac prišla skvelá správa. Atkinson aktuálne pracuje na novom animovanom filme, ktorý bude znamenať návrat jednej z jeho divácky najobľúbenejších úloh. Napriek novému projektu Mr. Bean herec odhalil, že sa už teší „na koniec“.

Kto by ho nemiloval? Mr. Bean, "dieťa v tele dospelého človeka“, ktorý sa často dostával do neobvyklých situácií, dodnes baví milióny ľudí po celom svete. Napriek tomu však britský herec Rowan Atkinson, ktorý sa touto rolou preslávil, nehovorí o nej len pozitíva. "Nebaví ma veľmi ho hrať," povedal Atkinson pre Radio Times a tiež v rozhovore pre Deadline. „Váha tejto zodpovednosti nie je príjemná. Považujem to za stresujúce a vyčerpávajúce a teším sa na jeho koniec," dodal k jeho najslávnejšej hereckej úlohe, ktorá bola adaptovaná aj do krátkej animovanej série.

Spoveď Atkinsona o jeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Photo © Independent Television (ITV))

Vďaka animovanému celovečeného filmu, ktorý sa aktuálne pripravuje, bude zodpovednosť pre Atkinsona za hranie Mr. Bean ale oveľa menšia. "Je pre mňa jednoduchšie hrať postavu hlasovo ako vizuálne," prezradil. Na základe spôsobu, akým herec hovorí o svojom vzťahu k postave Mr. Beana, tak je možné, že tento animovaný film je posledným projektom Mr. Beana v hlavnej úlohe s Atkinsonom a herec vo svojej kariére bude pokračovať v nových projektoch. No možné je všetko.

(zdroj: Photo © Independent Television)
Zobraziť galériu (5)
(zdroj: Photo © Independent Television)  (Zdroj: Photo © Independent Television (ITV))

Celosvetová popularita Mr. Beana Atkinsona neprekvapila

Ako však ďalej uviedol, napriek všetkému ho úspech Mr. Beana vôbec neprekvapil. „Sledovať, ako sa dospelý chová detinsky bez toho, aby si vôbec uvedomoval svoju nevhodnosť, je zásadne vtipné," dodal. "Skutočnosť, že komédia je skôr vizuálna než verbálna, znamená, že bola úspešná aj v medzinárodnom meradle," skonštatoval Atkinson.

Rowan Atkinson hral Mr. Beana v 15 epizódach sitcomu Mr. Bean v rokoch 1990 až 1995, pričom si túto úlohu zopakoval v dvoch celovečerných filmoch Mr. Bean: Najväčšia filmová katastrofa (1997), Prázdniny Mr. Beana (2007) či v niekoľkých krátkometrážnych filmoch. 

Záber z filmu Prázdniny Mr. Beana (zdroj: Photo © Universal Pictures)
Zobraziť galériu (5)
Záber z filmu Prázdniny Mr. Beana (zdroj: Photo © Universal Pictures)  (Zdroj: Photo © Universal Pictures)

Napriek tomu, že Atkinsona má väčšina "zafixovaného" ako Mr. Beana, preslávil sa aj úlohou mladého agenta Johnyho Englisha, k čomu boli natočené tri filmy (2003, 2011, 2017). Blysol aj v ďalších filmoch, ako napríklad Štyri svadby a jeden pohreb (1994), Univerzálna upratovačka (2005) a Scooby-Doo (2002). Hlavné úlohy si zahral v seriáloch Blackadder, ktorý bol tiež mimoriadne divácky úspešný, či v The Thin Blue Line (1995-1996).

Rowan Atkinson a Ben Miller vo filme Johnny English znovu zasahuje (Zdroj: Photo © StudioCanal)
Zobraziť galériu (5)
Rowan Atkinson a Ben Miller vo filme Johnny English znovu zasahuje (Zdroj: Photo © StudioCanal)  (Zdroj: Photo © StudioCanal)

Viac o téme: Mr. BeanRowan Atkinson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu