Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zomrela prvá manželka Alaina Delona: Vzťah s hereckým velikánom bol búrlivý! Detaily opísala v pamätiach

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia)

Francúzska herečka Nathalie Delonová, slávna najmä vďaka filmu Samuraj, zomrela vo štvrtok v Paríži. Prvá manželka Alaina Delona mala 79 rokov a úmrtie oznámil ich syn Anthony Delon.

"Moja matka zomrela dnes (vo štvrtok, pozn.red.) dopoludnia o 11-ej v Paríži, obklopená blízkymi," napísal agentúre AFP. Nathalie Delonová hrala vo vyše tridsiatich filmoch a do pamäti divákov sa zapísala najmä rolou Jane z filmu Samuraj Jeana-Pierra Melvilla z roku 1967, kde hrala po boku svojho manžela Alaina. Zomrela na rakovinu. 


Mohlo by vás zaujímať: FOTO Kedysi sexsymbol, ktorý mal TOP krásky: Alain Delon dnes vyvoláva kontroverzie, dal facku žene


Búrlivé manželstvo

Neskôr sa Delonová postavila za kameru a dva filmy režírovala. V roku 2006 vydala pamäte. Delonová, vlastným menom Francine Canovasová, sa narodila španielskym rodičom v Maroku, kde sa tiež prvýkrát vydala. Do Paríža prišla v roku 1962, kde sa na diskotéke náhodou zoznámila so stúpajúcou hereckou hviezdou Alainom Delonom. Ich búrlivé manželstvo trvalo od roku 1964 do roku 1969.

Zomrela prvá manželka Alaina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia)

O rozvod síce Delon požiadal už v roku 1967, no ostali žiť pod jednou strechou. Neskôr sa vydala a používala meno Barthélémy. Vo svojej biografii opísala temné obdobie, ktoré prežila počas manželstva s Delonom, ktorý ju podvádzal. Dokonca hovorila aj o pekle s drogami, do ktorého skĺzla kvôi ťažkému obdobiu.

Zomrela prvá manželka Alaina
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: Alain DelonNathalie Delonová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu