Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predstaviteľovi Sheldona už ťahá na 50-tku: Otec zomrel pri nehode, orientáciu tajil 10 rokov

Jim Parsons ako Sheldon Cooper Zobraziť galériu (2)
Jim Parsons ako Sheldon Cooper (Zdroj: CBS)

Jim Parsons patril svojho času k najlepšie plateným seriálovým hercom na svete. Mohla za to úloha Sheldona Coopera v mimoriadne populárnom sitkome Teória veľkého tresku. Od premiéry poslednej časti ubehli už takmer dva roky. Viete, čo robí herec teraz?

Jim Parsons sa narodil v Houstone v St. Joseph Hospital a vyrastal v jednom zo severných predmestí, Spring. Jeho mama bola učiteľkou a otec pracoval ako riaditeľ inštalatérskej firmy. V roku 2001 však tragicky zahynul pri dopravnej nehode. Už v mladom veku sa aktívne venoval herectvu a všetci o ňom hovorili ako o obrovskom talente, ktorému bude jedného dňa divadelný svet ležať pri nohách. 

Žena so špeciálnym sexepílom: V zozname partnerov striedala samé slavné mená

A tak sa aj stalo, Parsons je do dnešných dní aktívnym hercom na Broadwayi aj Off-Broadway (menšie divadlá na Manhattane). Najväčší úspech na neho však čakal pred televíznymi kamerami. Preslávila ho postava Sheldona Coopera v sitkome Teória veľkého tresku. Za túto rolu získal množstvo ocenení, vrátane štyroch Primetime Emmy Awards pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe komediálneho seriálu a Zlatého glóbusu za najlepší mužský herecký výkon v komediálnom/hudobnom seriáli.

Predstaviteľovi Sheldona už ťahá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Photo © CBS Television, SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Po skončení sitkomu sa objavil v seriáli Hollywood, ale aj filmoch, ako napríklad Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou či The Boys in the Band. Okrem toho sa stále venuje divadlu. Svoje súkromie si stráži, no v roku 2012 pre denník The New York Times potvrdil, že je homosexuál a už 10 rokov tvorí pár s umeleckým riaditeľom Toddom Spiewakom.

V októbri 2013 Parsons popísal ich vzťah ako „akt lásky, rannej kávy, chodenia do práce, prania oblečenia, chodenia von so psami – stály život, nudná láska“. Parsons a Spiewak sa v máji 2017 zosobášili. Herec dnes oslavuje svoje 48. narodeniny, no len málokto by o ňom asi povedal, že už mu ťahá na 50-tku, čo povete? 

Viac o téme: Teória veľkého treskuJim ParsonsHerec
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu