Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Manžel divy Goldie Hawn oslavuje: VIDEO Jeho kariéra bola rozkolísaná! Lásku mu však môžu závidieť

(Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello, Invision)

Americký herec Kurt Russell sa narodil 17. marca 1951 a preslávil sa predovšetkým rolami drsných chlapov v akčných filmoch. Značnú popularitu mu priniesli napríklad temná snímka Útek z New Yorku, sci-fi horor Vec alebo dobrodružne a kriminálne ladená komédia Veľké problémy v Malej Číne a Tango & Cash.

Russell sa narodil v Springfielde v štáte Massachusetts do rodiny bývalého baseballového hráča a príležitostného herca Binga Russella. Na začiatku 70. rokov sa profesionálne venoval baseballu. Po zranení však so športom skončil a plne sa začal venovať herectvu, ku ktorému pričuchol už ako dieťa.

Kariéra na vážkach

Jeho herecká kariéra bola značne rozkolísaná. V 80. rokoch, keď nakrútil Útek z New Yorku či Tango & Cash so Sylvesterom Stalloneom, bol nominovaný na Zlatý glóbus za rolu vo filme Silkwood (1983), v ktorom sekundoval Meryl Streepovej. Rad jeho ďalších filmov príliš nezaujal. K úspešnejším patrí napríklad dráma Rona Howarda Oheň (1991), v roku 1993 zažiaril vo westerne Tombstone a o rok neskôr sa objavil v slávnom sci-fi hite Rolanda Emmericha Hviezdna brána. V posledných rokoch zaujal divákov v novej verzii katastrofického príbehu Poseidon (2006), zahral si aj v snímke Quentina Tarantina Osem hrozných (2015) alebo v dvoch dieloch série Rýchlo a zbesilo.

Russell je rozvedený, s bývalou manželkou, herečkou Season Hubleyovou má syna Bostona. Od roku 1983 je jeho partnerkou herečka Goldie Hawn, s ktorou má syna Wyatta. Bez papiera spolu žiju už vyše 30 rokov a patria k jedným z najšťastnejších a najstabilnejších párov Hollywoodu. 

Viac o téme: Kurt RussellGoldie Hawn
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu