Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hviezda filmu Postrach Denis má už 35 rokov: FOTO Spoznali by ste ho? Tomuto sa dnes venuje

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Photo © Warner Bros. Pictures)

Ale ten čas letí! Už je to 28 rokov, čo uzrela svetlo sveta komédia Postrach Denis. Oddychový rodinný film, ktorý sme už ako deti pozerali v televízii alebo na VHS kazetách, nás dokonca baví dodnes. A Denis? Ten už má 35 rokov a pravdepodobne by ste ho nespoznali.

Mason Gamble... To je meno dnes už muža, ktorý pred 28 rokmi stvárnil malého chlapca menom Denis Mitchell. Ten pre svoje huncúctva mal u okolia prezývku postrach a dokázal nimi často hlavne svojho suseda, pána Wilsona (Walter Matthau), priviesť k šialenstvu.

Zľava Walter Matthau a Mason Gamble v snímke Postrach Denis (Zdroj: Photo © Warner Bros. Pictures)
Zobraziť galériu (4)
Zľava Walter Matthau a Mason Gamble v snímke Postrach Denis (Zdroj: Photo © Warner Bros. Pictures)  (Zdroj: Photo © Warner Bros. Pictures)

Gamble sa narodil v Chicagu, jeho otec Tim Gamble bol tiež hercom. V súčasnosti sa už Mason herectvu nevenuje, je morský biológ. Rolu v rodinnej komédii Postrach Denis získal po tom, čo údajne porazil 20-tisíc detí, ktoré sa zúčastnili konkurzu. Za svoju rolu získal cenu Young Artist Award za najlepší herecký výkon mladého herca vo filmovej komédii.

Okrem toho si zahral v kriticky oceňovanom filme Wesa Andersona z roku 1998 Ako som balil učiteľku. Taktiež sa objavil v dráme Anya's Bell s Dellou Reeseovou v hlavnej úlohe ako dyslektický chlapec. V roku 1999 stvárnil Gamble Bradyho Langa v trileri Miluj blížneho svojho. Malú rolu mal tiež ako McCluckey v komédii Smrtonosný špión z roku 1996. V krátkom období 2001 mal hlavnú úlohu v seriáli Kate Brasher. Je ženatý, v roku 2017 si vzal dlhoročnú priateľku Sarah. 

Mason Gamble s manželkou Sarah počas ich svadobného dňa (Zdroj: Repro foto YouTube/Mason Gamble)
Zobraziť galériu (4)
Mason Gamble s manželkou Sarah počas ich svadobného dňa (Zdroj: Repro foto YouTube/Mason Gamble)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Mason Gamble)

Mason Gamble v súčasnosti, spoznali by ste ho? (Zdroj: Repro foto YouTube/Mason Gamble)
Zobraziť galériu (4)
Mason Gamble v súčasnosti, spoznali by ste ho? (Zdroj: Repro foto YouTube/Mason Gamble)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Mason Gamble)

Viac o téme: Postrach DenisMason Gamble
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu