Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutná správa z Hollywoodu! Zomrel legendárny komediálny herec: Podľahol zákernej chorobe

Charles Grodin
Charles Grodin (Zdroj: TASR/AP/Marty Lederhandler)

Vo veku 86 rokov zomrel americký herec Charles Grodin, ktorý hral napríklad vo filmoch Beethoven alebo Polnočný beh. Grodin zomrel v utorok vo svojom dome v americkom štáte Connecticut, uviedol denník The New York Times s odvolaním sa na hercovho syna. Príčinou smrti bola rakovina kostnej drene.

Komediálne role Charlesa Grodina rozosmievali filmových divákov desiatky rokov, podotkol server BBC News. Herec bol podľa britského spravodajského webu známy svojím suchým humorom a patril medzi známe tváre hollywoodskych komédií. Grodin sa skraja svojej hereckej kariéry venoval divadlu. Na filmovom plátne sa prvýkrát objavil v malej úlohe v slávnom horore Romana Polanského Rosemary má dieťatko.

V 70. rokoch sa jeho kariéra rozvinula v komediálnych úlohách, jednu z hlavných rolí hral napríklad v snímke Dobyvateľ sŕdc. Medzi jeho najznámejšie potom patrí postava mafiánskeho účtovníka vo filme Polnočný beh, kde účinkoval spolu s Robertom De Nirom, alebo rola otca v rodine, ktorá sa ujme šteňaťa bernardína v komédii Beethoven.

Viac o téme: Charles Grodin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu