Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Populárna herečka a speváčka šokuje: Plní si svoj veľký sen, predstaví sa na slávnej Raly Dakar

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Olga Lounová)

Speváčka a herečka Olga Lounová je dlhoročnou motoristickou závodníčkou, absolvovala už viac ako štyri desiatky raly, v januári ju však čaká veľká výzva a zároveň splnenie sna - predstaví sa na slávnej Raly Dakar. Spoločne s Martinom Čábelom zasadne do auta Matra Murena a predstaví sa v kategórii Klasik určenej historickým špeciálom.

"Môj otecko robil mechanika na raly, takže Dakar som prvýkrát zaregistrovala už ako malá. Pred piatimi rokmi som sa bola na Dakare v Južnej Amerike pozrieť a úplne som sa nadchla. Keď som to videla, tak som si priala, aby som sa tam raz dostala," povedala Lounová na dnešnej tlačovej konferencii tímu Orion Moto Racing Group, za ktorý pôjde.

Ponuku predstaviť sa ako navigátorka na slávnej rely dostala už skôr, ale do kamiónu. "To som sa však neodvážila. Rany sú tam veľké a to si ako žena nemôžem dovoliť. Dúfala som, že príde šanca na menšie auto. Uvažovala som, že by som si nejaké sama zaobstarala, ale teraz prišiel Martin s týmto nápadom," povedala Lounová. Verí, že sa na Dakare predstaví aj ako pilot. "Ak prídeme, tak dúfam, že druhý rok budem môcť riadiť," pousmiala sa.

Populárna herečka a speváčka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ Milan Rucz FOTO)

Preteky sú ako keď ste vo vojne

Teraz sa ale chce zamerať na zvládnutie navigácie. Hoci sama radšej pretekárske autá riadi, má skúsenosti aj s navigáciou. V raly sa predstavila niekoľkokrát ako spolujazdec Jaromíra Tomaštíka. "Preteky sú ako keď ste vo vojne. Zážitkov za jeden deň je veľa. Chyby sa určite urobia, ale chceme urobiť všetko preto, aby ich bolo čo najmenej. Mám aj trénerov, s ktorými sa budem pripravovať," podotkla.

Lounová verí, že spolu s Čabelom zvládnu aj jazdu v piesku, s ktorou majú obmedzené skúsenosti. "Teraz som bola dlho v Karibiku, kde sme v piesku natáčali klip. Boli sme aj na Sahare. Som na piesok zvyknutá, viem, že je vždy všade, ale nevadí mi," povedala.

Nevie, čo môže očakávať

Štyridsaťročná umelkyňa je podľa svojich slov pripravená aj na to, že kategória Klasik, ktorá je na Dakare vypísaná druhýkrát, bude výrazne náročnejšie ako tento rok. "Organizátori zvýšili priemery, urobili dve triedy a bude to rýchlejšie. Už minule mali všetci problémy s navigovaním, pretože je to zložité a jednotlivé body, ktoré musíte prejsť, vám nepípajú. Ako to ale naozaj bude, sa uvidí," uviedla Lounová. Dúfa, že nejaké informácie získajú aj od Ondreja Klymčiwa, ktorý raly v tejto kategórii tento rok absolvoval. "Skúsime ho presvedčiť, či by nám pomohol," priznala.

Francúzsky špeciál by sa v rely mal od ostatných vozidiel odlišovať aj špeciálnym dizajnom, o ktorý sa postará módna návrhárka Blanka Matragi. "Ako ženu ma dizajn veľmi zaujíma. Tu sa to navyše samo ponúka, je to pekná zhoda Matra a Matragi," dodala Lounová.

Viac o téme: Olga LounováRaly Dakar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu