Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slávna herečka má koronavírus: Ľudia kritizujú prestížny filmový festival, stane sa ohniskom epidémie?

(Zdroj: TASR/AP/Thibault Camus)

Francúzska herečka Léa Seydouxová má pozitívny test na covid-19, hoci má dokončené očkovanie a je bezpríznaková. Nie je však jasné, či bude môcť navštíviť práve prebiehajúci festival v Cannes, ktorý uvádza hneď štyri filmy, v ktorých účinkuje. Tridsaťšesťročná herečka sa v minulosti preslávila napríklad vo filme Život Adèle, ktorý v Cannes získal Zlatú palmu v roku 2013, alebo v bondovke Spectre.

Prestížny filmový festival na francúzskej riviére sa koná za prísnych epidemiologických opatrení. Aj tak ale podľa BBC kolujú zvesti, že sa Cannes môže stať ohniskom epidémie. To ale popiera riaditeľ festivalu Thierry Frémaux. "Včera sme vykonali viac ako 3000 testov (návštevníkov festivalu) a nemali sme žiadne pozitívne prípady," povedal dnes Frémaux. "Musíme povedať, že to ukazuje nepodloženosť fámu" dodal riaditeľ.

Zástupcovia Seydouxové uviedli, že herečka odcestuje do Cannes len v prípade, že jej lekári dajú súhlas. Všetky štyri filmy, v ktorých účinkovala Seydouxová, má festival na programe budúci týždeň. Prvým bude snímka Francúzska depeše Liberty, Kansas Evening Sun režiséra Wesa Anderson. Svoju dlho odkladanú svetovú premiéru bude mať v pondelok.

Viac o téme: Léa Seydouxová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu