Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Streľba pri nakrúcaní: Baldwin tvrdí, že ho zmluva chráni pred požiadavkami na odškodné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/John Minchillo)

Americký herec Alec Baldwin a jeho právnici tvrdia, že ho zmluva chráni pred žalobami o odškodné po zastrelení kameramanky počas natáčania westernu Rust. Informovala o tom agentúra Reuters. Halyna Hutchinsová zomrela po tom, čo ju zasiahla guľka vypálená zo zbrane, ktorú Baldwin držal. Omylom sa v nej ocitla ostrá munícia.

Incident sa sa odohral vlani v októbri pri skúšaní filmovej scény pred samotným natáčaním, guľka zranila aj režiséra filmu Joela Souzu. Polícia zatiaľ Baldwina z ničoho neobvinila, herec však čelí niekoľkým žalobám od členov štábu, finančné odškodné po ňom žiada aj rodina zosnulej kameramanky.

Streľba pri nakrúcaní: Baldwin
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia)

Baldwin vo filme Rust figuroval ako herec a zároveň ako jeden z producentov. Baldwinovi právnici teraz podali žiadosť o rozhodcovské konanie proti spoluproducentom, v ktorom sa domáhajú uznania jednej z klauzulí zmluvy, ktorá Baldwina chráni pred akoukoľvek finančnou zodpovednosťou v prípade žalôb týkajúcich sa produkcie.

"Ide o vzácny prípad, keď došlo k zlyhaniu systému a niekto by mal za tragické následky niesť zodpovednosť. Tou osobou ale nie je Alec Baldwin," uviedli právnici v žiadosti.

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu