Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Po osudnej streľbe počas natáčania sa vracia na scénu: Baldwin vystúpi v dvoch filmoch

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Photo/Julie Jacobson)

Americký herec Alec Baldwin sa po zhruba piatich mesiacoch vracia k natáčaniu. Herec vystúpi v dvoch filmoch, ktoré sa realizujú v Ríme. Informovala o tom agentúra ANSA a server magazínu Variety s odkazom na producentov. Baldwinov zástupca sa k informácii nevyjadril. V októbri strela z pištole, ktorú držal Baldwin, zabila pri natáčaní westernu Rust hlavnú kameramanku Halynu Hutchinsovú.

O účasti na rímskom natáčaní informovali filmoví producenti Minerva Pictures a ILBA. Natáčanie už začalo a bude trvať zhruba dva týždne. Režisérom je taliansky filmár Francesco Cinquemani, ktorý Baldwina obsadil do svojej prvotiny z roku 2015 Andron – The Black Labyrinth.

Do realizácie filmov sú zapojení aj Baldwinovi bratia Wiliam a Daniel či írska herečka Elva Trillová. Podľa producentov, ktorých cituje server magazínu Variety, Alec Baldwin pricestuje do talianskej metropoly v sobotu.

Pre amerického herca ide podľa tlače o prvé natáčanie od konca októbra, kedy strela z pištole, ktorú držal v ruke, zabila hlavnú kameramanku Hutchinsovú a poranila režiséra Joela Souzu. Polícia herca z ničoho neobvinila, Baldwin ale čelí niekoľkým žalobám od členov štábu a finančné odškodné od neho žiada aj rodina zosnulej kameramanky. Baldwin a jeho právnici ake tvrdia, že ho zmluva chráni pred žalobami o odškodné. "Ide o vzácny prípad, keď došlo k zlyhaniu systému a niekto by mal za tragické následky niesť zodpovednosť. Tou osobou ale nie je Alec Baldwin," uviedli právnici.

Alec Baldwin bezprostredne po tragédii počas natáčania
Zobraziť galériu (2)
Alec Baldwin bezprostredne po tragédii počas natáčania  (Zdroj: SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu