Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Obľúbená česká herečka slávi 40 rokov: Výrazným zlomom v jej kariére bola rozprávka Anjel Pána

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube/Moravskoslezský kraj)

Herečka Zuzana Kajnarová, ktorá 17. júna oslávila štyridsiatiny, vstúpila do povedomia filmového publika predovšetkým úlohou Dorotky v divácky úspešnej rozprávke Anjel Pána. Hrala v divadle a v rade televíznych seriálov - Miesto v živote, Proč bychom se netopili, Vyprávěj, Labyrint, Temný kraj, Slnečná či Specialisté. Jej otcom je politik ČSSD a primátor Ostravy z rokov 2006-2014 Petr Kajnar.

Ostravská rodáčka a vzdialená príbuzná s básnikom Jozefom Kainarom vyštudovala v roku 2005 DAMU v Prahe, kde žije od svojich 19 rokov. Hosťovala a hrala v Divadle ABC a v divadlách Na Vinohradech, Na Jezerce a v Divadle Viola, vystupovala aj v rámci Letných shakespearovských slávností na Pražskom hrade.

Výraznejší zlom v jej hereckej kariére nastal v roku 2005, keď ju režisér Jiří Strach obsadil do veľmi úspešnej rozprávky Anjel Pána, kde vytvorila hlavnú ženskú postavu hodnú a láskavej Dorotky.

Zuzana Krajnarová ako Dorotka v rozprávke Anjel Pána (Zdroj: Repro foto YouTube/DVDPREMIERYCZ)
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Krajnarová ako Dorotka v rozprávke Anjel Pána (Zdroj: Repro foto YouTube/DVDPREMIERYCZ)  (Zdroj: Repro foto YouTube/DVDPREMIERYCZ)

Je vydatá za muzikanta, speváka a herca Romana Říčařa, majú dcéru Rozárku a syna Františka. "Vydala som sa a chcela som byť Říčařová, pretože som si vzala Říčařa… Ale používam obe mená, pretože som sa nechcela mena Kajnarová úplne vzdať," povedala nedávno v tlači.

Viac o téme: Zuzana Kajnarová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu