Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

ŠOK Brad Pitt trpí vzácnou chorobou: Spôsobuje mu vážne problémy! Nespozná ani vlastnú rodinu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello/Invision)

Brad Pitt už roky zvádza boj so vzácnou poruchou. Tá mu do života priniesla množstvo problémov v súkromnom i pracovnom živote. Ikona Hollywoodu trpí prosopagnóziou, ktorej sa ľudovo hovorí tvárová slepota. Je pre neho takmer nemožné zapamätať si tváre ľudí, a to ani tých najbližších.

V rozhovore pre GQ priznal, že dignózu mu stanovili pre niekoľkými rokmi. Tvárová slepota mu spôsobila veľké problémy a podľa svojich slov proti sebe kvôli poruche poštval veľa ľudí. Tí si totiž mysleli, že je arogantný a preto ich ignoruje. 

Nespozná ani vlastnú rodinu

Hollywoodsky herec však v skutočnosti ani len netušil, kto sa k nemu prihovára a že sa s daným človekom už pozná. Podľa tváre vraj nerozpozná ani členov vlastnej rodiny. "Nikto mi neverí! Myslia si, že sú mi ostatní ukradnutí, ale tak to nie je," povedal magazínu GQ.

ŠOK Brad Pitt trpí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Matt Sayles/Invision)

Sexidol Hollywoodu sa snaží s chorobou bojovať, ako vie. Priateľov, príbuzných a kolegov si vštepuje do pamäte na základe iných poznávacích znakov, ako napríklad podľa spôsobu chôdze, hlasu alebo vône.

Búrlivé obdobie

Pitt má za sebou naozaj búrlivé obdobie, ktoré zahŕňalo aj rozvod s Angelinou Jolie, s ktorou má šesť detí - tri adoptované a tri biologické. Neskôr sa priznal, že často a intenzívne sa oddával alkoholu. Po rozvode si dal kratšiu pauzu. Jeho alkoholické roky sú však minulosťou, aktuálne navštevuje sedenia anonymných alkoholikov a nepije. Aj preto si podľa jeho slov začal intenzívnejšie uvedomovať dopady ochorenia. Tvárová slepota patrí k neurologickým poruchám a spôsobuje ju buď poškodenie mozgu, alebo býva vrodená. Trpí ňou približne dve a pol percenta svetovej populácie.

ŠOK Brad Pitt trpí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/John Shearer/Invision)

Ďalší súd s exmanželkou

Nedávno sa svojou exmanželkou Angelinou Jolie pustil do ďalšieho búrlivého súdu. Ani rozvod neprebehol v pokojnej atmosfére. Najdlhšie súdne konanie trvalo ohľadom starostlivosti o deti. Jolie sa ich nechcela vzdať a vyťahovala na Pitta rany pod pás v podobe niektorých svojich adoptovaných detí, ktoré svedčili proti hercovi o jeho agresívnom správaní.

ŠOK Brad Pitt trpí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Lionel Cironneau)

Keď konečne ukončili tento spor, prišiel ďalší. Žalobu tentokrát podáva Pitt. Toho totiž naštvalo, čo urobila jeho exmanželka s ich rodinným vinárstvom vo Francúzsku. Svoj podiel sa totiž rozhodla predať a Pitt o tom nevedel. Urobila tak napriek tomu, že sa vopred počas rozvodu dohodli, že toto nikdy neurobia. Ešte väčším problémom je meno podnikateľa, ktorému Jolie predala svoju časť vinárstva. Ako kupcu si totiž vybrala ruského oligarchu Yuriho Sheflera. Ten nemá vo svete biznisu dobré meno. Brad sa preto rozhodol Angelinu Jolie zažalovať kvôli tomu, že odpredajom svojej časti podniku spôsobila poškodenie mena vinárstva. 

Viac o téme: Brad PittAngelina JolieChoroba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu