Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

SMRŤ Dana Heribana (†43): Dojemný ODKAZ z Markízy, televízie menia program!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Správa o smrti obľúbeného herca a umelca Dana Heribana zasiahla mnohých. Smútok panoval aj v televízii Markíza, kde sa objavoval vo viacerých seriáloch a aktuálne tam hviezdi aj jeho manželka Kamila v počine Mama na prenájom.

„Dnešné ráno nám zlomilo srdce. Už nikdy ho neuvidíme ako Ďura Brmbalíka, doktora z Druhej šance ani ako milujúceho otca z Červených pások. Vo veku 43 rokov nás opustil výnimočný herec Dano Heriban. Nikdy nezabudneme a ďakujeme za všetko,” znie odkaz, ktorý na svojich profiloch na sociálnych sieťach zverejnila televízia. Zároveň pridali aj fotky zo spomínaných počinov. 

Televízia v súvislosti s úmrtím zmenila naplánovaný program. „Na Markíze si dnes večer pripomenieme Dana Heribana v jeho najslávnejšej úlohe Ďura Brmbalíka v dvoch posledných prémiových epizódach seriálu Horná Dolná,” znie oznam zo Záhorskej Bystrice. 

Spomínané epizódy budú odvysielané od 20:30.

„Smrť Dana Heribana je šokom pre celú rodinu komediálneho seriálu Horná Dolná, ktorá sa za tie roky vytvorila medzi hercami a herečkami, produkčným tímom a všetkými fanúšikmi a fanúšičkami. Dano bol integrujúcou súčasťou úžasného hereckého štábu a jeho herecké výkony prispeli k obrovskému úspechu Hornej Dolnej, ktorá sa stala druhým najobľúbenejším seriálom v novodobej ére Slovenska. Rodine Hornej Dolnej a Markíze bude Dano nesmierne chýbať. Nech odpočíva v pokoji. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza.

 

Štefan Kožka a Dano
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Horná Dolná)

 

Verejnoprávna televízia taktiež zareagovala na smrť tohto uznávaného herca. „RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí herca Daniela Heribana. Jeho výraznú osobnosť si pripomenie vo filme Únos dnes – v stredu 24. mája večer (o 22.10 h) na Jednotke a v televíznom zázname inscenácie Činohry SND Polnočná omša zajtra – vo štvrtok 25. mája večer (o 22.15 h) na Dvojke,” informovala nás Zuzana Vicelová.

V počine Únos stvárnil Heriban mafiána Miroslava Sýkoru. Dej filmu je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 90. rokov, keď bol prezidentov syn zavlečený do zahraničia. 

Viac o téme: Dano HeribanDaniel HeribanSmrť Dana Heribana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu