Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Posledná šanca na DOHODU: Zmluva medzi UPC a Markízou končí DNES... Takto to dopadlo!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images/Tv Markíza)

BRATISLAVA - V posledných týždňoch boli Slováci svedkami doťahovačiek medzi UPC a Markízou. Spoločnosti sa nevedeli dohodnúť na ďalšej spolupráci. Zmluva, ktorá operátora oprávňovala vysielať televízne programy skupiny Markíza, dnes končí a hrozilo, že klienti UPC si stanice od zajtra nenaladia. Takto to celé dopadlo!

Dôvodom, prečo sa spoločnosti nevedeli dohodnúť na ďalšej spolupráci, bola požiadavka Markízy o zvýšenie platieb za ich stanice. To UPC odmietalo s argumentom, že by museli zvyšovať ceny, na čo by v konečnom dôsledku doplatili zákazníci. 

„Markíza ponúka transparentné a férové podmienky všetkým operátorom na trhu bez rozdielu. Nemôžeme ponúknuť UPC výhodnejšie podmienky, a postupovať voči UPC zásadne odlišne, nakoľko všetci operátori poskytujú služby na rovnakom trhu. Pre UPC by to tato skutočnosť nemala byť prekvapením. Z viac ako 120 prevádzkovateľov na trhu je UPC pritom jediným operátorom, ktorý neprijal našu štandardnú ponuku,“ vyjadril sa generálny riaditeľ Markízy Matthias Settele.

Posledná šanca na DOHODU:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ešte včera to vyzeralo, že zákazníci UPC o stanice Markíza, Doma a Dajto naozaj prídu. Dnes totiž končí zmluva o ich spolupráci a ďalšia podpísaná nebola. Spoločnosti však dnes oznámili, že spoločne napokon dosiahli dohodu ohľadne podmienok distribúcie staníc Markízy v ďalšom období.

Stanice Markíza, Dajto a Doma tak naďalej ostávajú v ponuke operátora UPC a pribudne k nim aj Markíza Krimi. „Rokovania boli náročné pre obe strany, no dosiahli sme vzájomne prijateľnú dohodu,“ vyjadril sa generálny riaditeľ skupiny Markíza, Matthias Settele.

Viac o téme: TV MarkízaUPC
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu