Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Gangsterka Peaky Blinders vyráža dych: Navyše je plná zvučných mien

Peaky Blinders
Peaky Blinders (Zdroj: BBC Two)

Fanúšikovia kvalitných seriálov majú opäť dôvod na radosť. Po dlhej a tichej pauze sa BBC konečne rozhodla uverejniť prvý teaser pre nachádzajúcu, v poradí už štvrtú sériu obľúbeného seriálu.

Peaky Blinderssleduje osudy rozvetvenej rodiny Shelbyovcov, ktorej bratia, sestry, bratranci a strýkovia v povojnovom Birminghame spolu založia nemilosrdný gang. Meno ganguPeaky Blindersodkazuje na ich zvyk nosenia žiletiek na svojich pokrývkach hlavy. Zdroje získavajú z nelegálneho stávkovania, výpalného a lúpeží. Na čele gangu stojí Tommy (Cillian Murphy), ktorý je zo všetkých najkrutejší, no nepotrvá dlho a jeho vedúca pozícia bude ohrozená.

Štvrtá séria má doraziť ešte tento rok a podľa Murphyho by mala byť doposiaľ tou najlepšou. Príbeh sa poriadne zamotal, takže bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa hlavnej postave podarí (podarí?) vyhrať vojnu, ktorú začal. Okrem stálic seriálu, vrátane Toma Hardyho, sa objaví aj nováčik - Adrien Brody, ktorého si najviac ľudí zrejme pamätá ako Pianistu.

Príbeh je podľa jeho tvorcu Stevena Kinghta založený na rodinných legendách i historických faktoch. Fiktívny príbeh zasadený do historických reálií je jedným z tých, o ktorých sa z typicky anglických dôvodov učebnice dejepisu nezmieňujú. Seriál má tak potenciál poodhaliť skrytú, krvavú, no bezpochyby pôsobivú kapitolu britských moderných dejín.

Viac o téme: SeriálCillian MurphyPeaky BlindersGangstriBBC Two
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu