Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novoročná facka pre fanúšikov obľúbeného seriálu: Vikingovia už čoskoro ukončia svoju púť

Seriál Vikingovia
Seriál Vikingovia (Zdroj: YouTube/History Channel)

Dobrodružný seriál Vikingovia patrí v súčasnosti k jedným z najobľúbenejších a ak ste fanúšikom histórie, určite by ste ho nemali opomenúť. Projekt má po svete milióny fanúšikov, ktorým momentálne zostávajú len oči pre plač. Štúdio sa totiž rozhodlo, že naplánovaná 6. séria bude zároveň aj tou poslednou.

Máte zmysel pre bojové akčné scény či mytológiu? Hlavný hrdina Ragnar Lothbrok je totiž podľa legiend priamym potomkom vládcu všetkých bohov a boha vojny a bojovníkov – samotného Odina. Celý seriál pojednáva o severských ságach a práve o Ragnarovi, ktorý bol považovaný medzi Vikingami za najväčšieho hrdinu svojej doby. Takže o akciu nie je núdza. Seriál však pokračoval ďalšími sériami, mnohé hlavné i vedľajšie postavy zomreli (nechceme nič prezrádzať) a vzhľadom na ich rozsiahlosť (20. epizód) začal záujem o projekt upadať. 

Máte radi históriu? Tieto seriály by ste rozhodne nemali minúť!

Len nedávno History Channel a dvorný tvorca projektu, Michael Hirst, oznámili, že práve dotočená šiesta séria bude zároveň aj tou finálnou. Ide o pomerne veľké prekvapenie, keďže sa predpokladalo, že tento seriál tu s nami ešte nejaký ten rok pobudne. Na druhú stranu majú tvorcovia možnosť rozlúčiť sa veľkolepým spôsobom. Pokiaľ bude finálna séria premiérovať rovnako tak, ako aj piata, je vysoká pravdepodobnosť, že konca Vikingov by sme sa mali dočkať v januári 2020. 

Viac o téme: Vikingovia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu