Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fanúšikovia Game of Thrones zostali poriadne nahnevaní: Na TOTO neboli pripravení ani v HBO

Zábery z premiérovej časti poslednej série Game of Thrones Zobraziť galériu (3)
Zábery z premiérovej časti poslednej série Game of Thrones (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

V nedeľu, respektíve v pondelok ráno nášho času, sa svet konečne dočkal premiéry prvej časti novej a zároveň poslednej série Game of Thrones. Jej uvedenie sa však nezaobišlo bez komplikácií, na ktoré nebolo pripravené ani samotné HBO.

HBO v Česku a na Slovensku prišlo v prípade Game of Throness originálnym nápadom premiér. O tretej ráno, teda súbežne so svetovou premiérou je možné sledovať epizódu s titulkami. Následne v ten istý deň večer spoločnosť odvysiela tú istú epizódu už aj s dabingom. Rovnaký konceptfunguje aj na platforme HBO GO, ktorá ponúka predplatiteľom (po novom aj tým, ktorí si program neplatia u svojho operátora) možnosť sledovať nielen premiéry originálnych projektov spoločnosti, ale zároveň aj veľký archív seriálov a filmov.

Problém nastal v momente, kedy servery HBO GO nezvládli skoro ráno nápor sledovateľov, čo na pol hodinu spôsobilo úplný výpadok služby. Množstvo ľudí netušilo, čo presne sa deje, no spoločnosť pomerne rýchlo o výpadku informovala na svojom facebookovom profile: "Majte trpezlivosť, prvá epizóda záverečnej série je už naozaj blízko! Technické oddelenie intenzívne pracuje na vyriešení všetkých problémov, aby ste mohli čo najskôr sledovať veľké finále. Za túto nepríjemnú situáciu sa ospravedlňujeme. Akonáhle bude epizóda k dispozícii, vyšleme správu."

Zábery z premiérovej časti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

Reakcie nespokojných Čechov a Slovákov však na seba nenechali dlho čakať. "No my tu čakáme na Game of Thrones, ale vďaka zlyhaniu služby to zajtra bude akurát tak Walking Dead." napísal jeden z nich. Mnoho ľudí argumentovalo tým, že HBO muselo rátať s takým veľkým náporom vzhľadom na enormnú popularitu samotného seriálu. Niektorí dokonca žiadali ako kompenzáciu ďalší mesiac prístupu na HBO GO zadarmo.

Problém s najväčšou pravdepodobnosťou nastal práve v tých užívateľoch, ktorí sa rozhodli využiť možnosť "skúšobnej doby" samotnej služby, ktorá ponúka prvý mesiac úplne zadarmo. Tento nečkaný nápor tak vyradil servery na dlhých 30 minút. Mnoho z fanúšikov seriálu dokonca kvôli tejto premiére vstávalo skôr, čo sa logicky podpísalo pod ich hnev.

Zábery z premiérovej časti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

Jevšak nutné dodať, že platforma HBO GO nemáva často podobné výpadky a drvivú väčšinu času funguje bez akýchkoľvek problémov. Pád serverov pritom nehlásili len v Česku a na Slovensku, ale vo väčšine sveta. Na obhajobu samotnej spoločnosti HBO musíme povedať, že premiéra tejto časti na televíznych obrazovkách prebehla bez akýchkoľvek problémov, a to len s trojminútovou odchýlkou od pôvodného plánu. Nám zostáva len dúfať, že technické oddelenie sa poriadne pripraví na opätovnýnápor, ktorý servery zažijú opäť už najbližšie pondelkové ráno.

Viac o téme: Game of ThronesHBO
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu