Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Už zajtra štartuje na RTVS tretí ročník populárnej šou: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Zem spieva
Zem spieva (Zdroj: Facebook/Zem spieva/Patrik Ratajský)

V sobotu 4. januára odštartuje na Jednotke RTVS tretia séria Zem spieva. V šou sa v jej ďalšom pokračovaní predstaví 63 tanečníkov, spevákov a hudobníkov, ktorých vybrali porotcovia spomedzi viac ako dvesto záujemcov na jesenných kastingoch.

„Tretia séria programu Zem spieva sa stretla u folkloristov s obrovským nadšením, prihlásení účastníci dávajú tušiť, že tretia séria bude opäť zaujímavá, plná temperamentu a vysokej umeleckej kvality," uviedol televízny programový riaditeľ Marek Ťapák.

Každú sobotu predstavia lokálpatrioti deväť súťažiacich - po troch zo západného, stredného a východného Slovenska. V prvej časti sa tejto úlohy zhostia speváčka Kristína Peláková, tanečník Peter Vajda a herečka Zdena Studenková. V nasledujúcich častiach relácie sa v úlohe lokálpatriotov ocitnú aj režisér Juraj Jakubisko či bývalá plavkyňa Martina Moravcová a ďalší, spolu ich bude dvadsaťjeden.

Divákov a diváčky bude pri sledovaní šou sprevádzať trojica S hudbou vesmírnou, do porotcovských kresiel zasadnú pedagogička a zberateľka a interpretka rusínskych piesní Anna Derevjaníková, režisér, choreograf a umelecký vedúci folklórnych súborov Vranovčan a Cifroško Peter Kocák, choreograf, tanečník a pedagóg Katedry tanečnej tvorby VŠMU Stanislav Marišler, autorka, režisérka, choreografka a vedúca folklórneho súboru Váh Miroslava Palanová a multiinštrumentalista, hudobník a rozhlasový redaktor Milan Rendoš. Premiérovú časť novej série Zem spieva uvedie televízia v sobotu o 20:30.

Viac o téme: RTVSZem spieva
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu