Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na Slovensku začal mimoriadne vysielať spravodajský kanál Corona Virus Info TV

(Zdroj: Getty Images)

Na Slovensku začal v utorok testovacie vysielanie tematický spravodajsko-edukatívny TV program. Jeho hlavným cieľom je prispieť k rýchlemu šíreniu overených informácií a vzdelávania širokých vrstiev obyvateľstva v súvislosti aktuálnou hrozbou pandémie nového koronavírusu na Slovensku a vo svete.

Celodenný 24-hodinový program obsahuje neustále aktualizované informácie, dáta o vývoji ochorenia vkľúčových oblastiach, aktuálne obmedzenia arady pre občanov, ako sa postarať správne ozvýšenú osobnú hygienu. Nebudú chýbať aj skúsenosti zo zvládaním pandémie z iných krajín. Informoval o tommanažér Peter Blaas.

„Našim cieľom je preniesť množstvo skúseností s vývojom ochorenia COVID-19 ajeho zvládnutím pomocou komunikácie s verejnosťou, ktoré naša spoločnosť a aj ja osobne získala počas epidémie v Číne aj na Slovensko. Z nedávno osobnej získanej skúsenosti viem, ako dôležité je neustále občanom zdôrazňovať jednoduché rady, najmä čo sa týka hygieny amaximálneho obmedzenia pobytu mimo domu,“ vysvetľuje generálny riaditeľ ANTIK Telecom Igor Kolla.

Program bude k dispozícii bezplatne

TV programCoronaVirus Info TV spustil vutorok testovacie vysielanie v IPTV sieťach spoločnosti ANTIK Telecom na celom Slovensku. Ostré vysielanie v kvalite FullHD akodeku H.264, ktoré možno očakávať ešte v priebehu týždňa, bude k dispozícii aj pre všetkých klientov mobilnej a internetovej televízie AntikTV, ako aj v internetovej ponuke pre klientov AntikSat. Program bude pre všetky technológie šírenia k dispozícii bezplatne.

Na obsahuCoronaVirus Info TV spolupracuje aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Práva na šírenie dáva Antik bezplatne k dispozícii všetkým ďalším telekomunikačným operátorom v SR, ktorí o ne prejavia záujem.

Viac o téme: Corona Virus Info TV
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu