Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ŠOK pre súťažiacich svetoznámej šou: Vrátili sa do inej reality! O rozsahu pandémie netušili

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Global TV)

Súťažiaci televíznej šou Big Brother vychádzajú po celom svete po dlhej dobe z izolácie, v ktorej v rámci reality šou boli. Čakalo ich obrovské prekvapenie! Zatiaľ čo boli preč, koronavírus a pandémia zmenili svet. Informoval o tom spravodajský portál The Guardian.

Švédsky súťažiaci Daniel Glasman opustil dom „veľkého brata“ vo svojej krajine minulý týždeň potom, čo v súťaží strávil 50 dní. Keď do súťaže išiel, koronavírus bol vnímaný ako čínsky problém, aj keď znepokojivý počet nakazených sa už objavil aj v Taliansku. O sedem týždňov neskôr odišiel z televíznej izolácie a zistil, že svet sa zmenil.

Je to ťažké

„Stále sa to všetko ešte snažím vstrebať,“ povedal. „Je to ťažké, pretože som sa snažil vyrovnať s tým, že som v izolácii v dome pre Big Brother a teraz sa musím vysporiadať s tým, že sa svet zmenil, zatiaľ čo som bol preč. Evidentne nemôžem na 50 dní dať zbohom svetu a čakať, že zostane nezmenený,“ podotkol. To, čo v súťaži prežíval, vraj bolo veľmi hlboké, ale rovnako hlboké prežitky mal medzitým aj celý svet, myslí si Glasman.

Tento 38-ročný komunikačný konzultant, ktorý zároveň pracuje v nočnom klube, povedal, že obmedzené množstvo informácií, ktoré on a ostatní súťažiaci mali, viedlo k tomu, že vážnosť situácie podcenili. „Keď sme šli do domu, nemali sme tušenie o rozsahu šírenia koronavírusy a vo Švédsku neboli žiadne potvrdené prípady. Žartovali sme o celej tej situácii okolo koronavírusu, ale všetko to bolo v ľahkom duchu - predstavovali sme si, čo by bolo, keby sa všetko okolo zmenilo na zombie film, až vyjdeme von,“ spomína.

Nedokázali sme pochopiť, čo sa deje

Ako sa zvyšovala vážnosť pandémie, silnel tiež počet správ o nič netušiacich súťažiacich. Objavovalo sa porovnanie so seriálom Dead Set, kde invázia zombiepostihne všetkých, s výnimkou súťažiacich v dome reality šou Big Brother. V dôsledku toho sa švédski producenti rozhodli nasledovať príklad svojich nemeckých kolegov a poskytnúť ľuďom v dome o epidémii len obmedzené informácie. Podľa Glasmana však účinkujúcirovnako nedokázali plne pochopiť, čo sa vonkuvlastne deje.

Chceli nás upokojiť

„Bol som tam celkom 50 dní s minimom informácií z okolitého sveta. Je pre mňa ťažké od seba oddeliť jednotlivé dni alebo týždne z doby, kedy som bol vo vnútri. Každopádne pred niekoľkými týždňami nám začali dávať informácie. Chceli, aby sme vedeli, že sú všetci naši milovaní a blízki v poriadku. Chceli nás upokojiť,“ povedal.

Priamy prenos relácie bol krátko prerušený, aby sa mohli súťažiaci producentov opýtať, čo sa deje vo svete mimo natáčacie priestory. „Dozvedali sme sa fakty - že sa zatvára veľa reštaurácií, že sa ľudia nesmúzhromažďovať, že prestali športové zápasy, že je obmedzená letecká doprava. V čase, keď sme boli v dome, sme boli asi najzdravšíľudiana planéte,“dodal Glasman.

Je to desivé

Formát reality šou Big Brother, ktorý pôvodne vznikol v Holandsku, je stále populárny po celom svete - vrátane mnohých krajín, ktoré sú teraz značne postihnuté koronavírusom. Kanadská verzia bola ukončená predčasne a výhru produkciaposlala charitám bojujúcim proti koronavírusom. Šokovaní súťažiaci sa od produkcie dozvedeli, že relácia končí a oni sa majú vrátiť domov. „Súčasťou hry Big Brother je to, že ste odstrihnutie od skutočného sveta - a je to desivé, pretože neviete, čo sa tam deje,“povedal kanadský súťažiaci Hira Deol.

Brazílsky Big Brother medzitým pokračuje, aj keď niektorí fanúšikovia vedú online kampaň, aby diváci hlasovaním poslali domov zdravotníkov, ktorí sú medzi súťažiacimiv nádeji, že sa budú môcť zapojiť do boja proti chorobe Covid-19.

Viac o téme: Big Brother
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu