Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Netflix hlási problém: Podľa všetkého prichádza prudký pokles predplatiteľov

Streamovací gigant Netflix Zobraziť galériu (2)
Streamovací gigant Netflix (Zdroj: TASR/AP)

Americký prevádzkovateľ platenej internetovej televízie Netflix v druhom štvrťroku získal po celom svete 10,1 milióna nových predplatiteľov. Firma ťažila z opatrení proti šíreniu koronavírusu, kvôli ktorým ľudia trávili viac času doma. V treťom štvrťroku však Netflix počíta s prudkým spomalením rastu, čo viedlo k výraznému prepadu ceny jeho akcií.

Za prvý polrok sa počet predplatiteľov zvýšil takmer o 26 miliónov približne na 193 miliónov. Rast v druhom štvrťroku prekonal očakávania analytikov, ktorí ho odhadovali asi na 8,1 milióna. V treťom štvrťroku ale firma očakáva len 2,5 milióna nových predplatiteľov, zatiaľ čo analytici predpovedali nárast o 5,1 milióna, poznamenala agentúra Reuters.

Netflix hlási problém: Podľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Matt Rourke)

Netflix tiež oznámil, že povýšil svojho manažéra Teda Sarandosa, zodpovedného za obsah vysielania, do funkcie spoluriaditeľa. Sarandos tak bude stáť v čele podniku po boku spoluzakladateľa Reeda Hastingsa.

VIDEO Číslo jedna na Slovensku: Prvý poľský erotický film sa stal na Netflixe novým hitom

"Ted je už po desaťročia mojím partnerom. Táto zmena robí oficiálnym to, čo už neformálne fungovalo - že Ted a ja riadime Netflix spoločne," uviedol Hastings. Upozornil tiež, že v dohľadnej dobe nemá v úmysle z firmy odísť.

Viac o téme: NetflixStreamovacia službaPredplatitelia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu