Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Režisér Trainspottingu a Milionára z chatrče chystá nový projekt: V hlavnej úlohe Sex Pistols

Johnny Rotten (rodným menom John Joseph Lydon), spevák a líder britskej punkrockovej skupiny Sex Pistols
Johnny Rotten (rodným menom John Joseph Lydon), spevák a líder britskej punkrockovej skupiny Sex Pistols (Zdroj: TASR/Matej Kukučka)

Príbeh britskej punkovej skupiny Sex Pistols bude sfilmovaný ako šesťdielny seriál. Natočí ho režisér Danny Boyle, ktorý sa preslávil celovečernými filmami ako Trainspotting alebo Oscarom ocenený Milionár z chatrče. Informovala o tom televízna stanica FX. Seriál s pracovným názvom Pistol sa má opierať o pamäti gitaristu Stevea Jonesa.

Natáčanie má začať v marci a úlohy speváka kapely Johnnyho Rottena sa má zhostiť Brit Anson Boon. Kapela Sex Pistols podľa Boylea trvale zmenila britskú spoločnosť a kultúru. Sex Pistols sa v 70. rokoch minulého storočia preslávili skladbami ako Anarchy in the UK alebo God Save the Queen. 

Sexidol Channing Tatum má dvojníka: Je to skutočný Magic Mike... FOTO Veď sú na nerozoznanie!

Druhá pieseň vyvolala rozruch v roku 1977, kedy bola britská kráľovná Alžbeta II. na tróne 20. rokom. Pieseň odvodená od názvu britskej hymny začína slovami "God save the Queen - the Fascist regime" (Boh ochraňuj kráľovnú - fašistický režim). Rozhlasové stanice ju vtedy z lojality voči panovníčke odmietali hrať.

Viac o téme: SeriálDanny BoyleSex Pistols
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu