Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

ROD DRAKA prichádza: HBO zverejnilo nový trailer! Draky, intrigy a krvavá vojna

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HBO)

Tri roky od konca epického seriálu Hra o tróny prichádza ďalšia desaťdielna séria s podnázvom Rod draka, ktorú koncom augusta uvedie HBO. Pozrieme sa na rod Targaryenov, ktorý bol dlhé roky nedotknuteľný, no rozdelený konfliktami.

HBO zverejnilo vôbec prvú upútavku, ktorá nám niečo povie. Dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami v seriáli Hra o tróny a HBO je pripravené nadviazať na obrovský úspech epického fantasy hitu. 

Intrigy a vojna...

Okrem fascinujúcich záberov, z ktorých budete mať určite zimomriavky, uvidíme prvýkrát aj drakov. V Hre o tróny sme videli len troch, tu by ich o nich nemala byť núdza. Rod draka je prequel, ktorý by mal detailne predstaviť Targaryenovcov, ktorý vládli na železnom tróne siedmim kráľovstvám Západozemiam takmer 300 rokov. 

ROD DRAKA prichádza: HBO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HBO)

Ich vláda skončila, keď Jamie Lannister zabil šialeného kráľa Egona a ukončil tak jeho vládu. Za tento čin si vyslúžil pomenovanie "kráľokat". Kráľom sa stal Robert Baratheon. Ani v tomto prequele nebudú chýbať intrigy, konflikty, boj o moc či vojna medzi nevlastnými súrodencami.

Draky budú desivejšie...

Na čo sa fanúšikovia určite tešia, sú draky. V Hre o tróny sa síce objavili už na konci prvej série a videli sme ich rásť, v plnej kráse sme ich videli až v posledných sériách. Rod Targaryenovcov bol drakmi dobre známy a práve v tomto prequeli by mali zastávať omnoho väčšiu úlohu a rozhodne by mali byť na vrchole síl už od začiatku. Snáď budú desivejšie a majestnátnejšie. 

Pri nakrúcaní tentokrát tvorcovia vo veľkom spolupracovali aj so spisovateľom a autorom knihy Oheň a krv, z ktorej seriál vychádza, Georgeom R. R. Martinom, ktorý sa na seriáli podieľa ako výkonný producent. Natáčanie síce spomalil COVID, no na prvý diel sa môžu fanúšikovia tešiť už 22. augusta. Prvá séria bude mať desať dielov a bude dostupná na streamovacej službe HBO Max.

Viac o téme: HBOHra o trónyHouse of Dragon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu