Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Východniari ZÚRIA: Nový JOJ-kársky seriál ich URÁŽA... Tak TOTO ste prehnali!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - V nedeľu večer televízia JOJ odpremiérovala nový seriál Iveta, ktorý vďaka vydareným a vtipným upútavkám k televíziám prilákal tisíce divákov. Úvodná časť dokonca zaujala až tak, že v pondelok ráno televízia ďakovala fanúšikom s oznamom, že Ivete sa podarilo zlomiť dlhoročný rekord sledovanosti. A kým niektoré reakcie divákov sú úplne nadšené, našli sa aj mnohí takí, ktorí sa nahnevali či urazili...

Východniari hrajú v Ivete absolútny prím. Z tejto časti Slovenska pochádza väčšina postáv, a teda je zrejmé, že herci museli hovoriť patričným prízvukom, pričom ústrednou a najviac spomínanou lokalitou v seriáli je mesto Trebišov. No a teda, niektorým divákom sa zdá, že ho tvorcovia nevykreslili zrovna lichotivo. Práve naopak. 

„Akurát som mala pocit, že z Trebišova robíte až príliš veľkú dieru. My z okolia vieme, aké to tu je, ale ak toto vidia Bratislavčania, tak sa ich pohľad ešte viac skreslí," napísala v diskusii jedna z diváčok. „Tak to je teda jedna veľká hovadina. Neviem, či ten, čo to napísal, bol niekedy v Trebišove, lebo to, čo sa tu prezentuje, je na grc," či „Jedna katastrofa seriál a urážka východu... Týmto TV Joj u mňa totálne klesla úrovňou," hromžia diváci z východu. 

Východniari ZÚRIA: Nový JOJ-kársky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Tŕňom v oku je pre nich aj spomínaný prízvuk, ktorý vraj niektorí herci vôbec nezvládli a je počuteľné, že okolo východu ani nešli. Mnohým prekáža najmä Zuzana Mauréry, predstaviteľka matky hlavnej postavy. „Zuzka Mauréry - slabá východňarčina. Treba ešte popracovať. Dej celkom fajn, napínavý," napísala pani Tatiana, na čo JOJka dokonca aj zareagovala, a to mimoriadne vtipne. ​„Ta dobre, potrénuje ešči kus," odpísali všímavej diváčke, s ktorej názorom ohľadom východniarčiny súhlasilo viac ako 130 ľudí.

Východniari ZÚRIA: Nový JOJ-kársky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

„Po humornej stránke ok. Aj sme sa nasmiali z hlášok, no tá východniarčina im veru veľmi nešla dobre," napísala ďalšia žena v diskusii, avšak iní su zasa názoru, že pokiaľ by herci hovorili východniarsky tak, aby to bolo skutočne autentické, existuje riziko, že by im veľká časť divákov nerozumela. A aký je váš názor? Páčil sa vám úvodný diel seriálu Iveta? 

Viac o téme: Iveta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu