Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Netradičný pochod v centre Prahy: Nechýbala princezná Leia či Luke Skywalker

Zľava: Harrison Ford ako Han Solo, Anthony Daniels ako C3P0, Carrie Fisher ako princezná Leia a Peter Mayhew ako Chewbacca
Zľava: Harrison Ford ako Han Solo, Anthony Daniels ako C3P0, Carrie Fisher ako princezná Leia a Peter Mayhew ako Chewbacca (Zdroj: SITA)

Desiatky priaznivcov Hviezdnych vojen včera dopoludnia prešli centrom Prahy pri príležitosti Star Wars Day, teda svetového dňa Hviezdnych vojen, ktorý pripadá na 4. mája. Najväčšiu pozornosť budili účastníci v maskách filmových hrdinov, medzi ktorými nechýbali princezná Leia, Luke Skywalker alebo vojaci impéria. Pochod sa tento rok v Prahe konal prvýkrát, povedala ČTK jedna z organizátoriek akcie.

"Sme všetci fanúšikovia Hviezdnych vojen a týmto sme oslávili deň Star Wars. Tento rok je to prvýkrát, čo sme usporiadali aj pochod. Určite sa dá očakávať, že v tom budeme pokračovať," uviedla za usporiadateľa účastníčka v maske twi'leckej ženy.

Osláv v Prahe sa zúčastnili dve kostýmovej skupiny Rebel Legion a Slovak Garrison 501. légia. Spoluorganizátorom bola Czech Star Wars Universe, ktorá prevádzkuje portál zaoberajúci sa jedným z najobľúbenejších svetových filmov. Okrem pochodu, ktorý budil pozornosť turistov na Karlovom moste i Václavskom námestí, bolo súčasťou programu aj stretnutie v pražských Holešoviciach, vrátane prednášok a aktivít pre najmenších účastníkov.


Nový trailer k očakávaným Hviezdnym vojnám: Pozrite si Fordov veľkolepý návrat


Fanúšikovia Hviezdnych vojen tento rok budú sláviť ešte raz, a to na konci roka, kedy sa majú dočkať ďalšie filmové epizódy. Dej snímky Sila sa prebúdza, ktorého premiéra je plánovaná na december, sa má odohrávať zhruba 30 rokov po udalostiach filmu Epizóda VI: Návrat Jediho z roku 1983. Producentom filmu je spoločnosť Disney, ktorá v roku 2012 kúpila firmu Lucasfilm vlastniacu autorské práva na Star Wars . Zaplatila za ňu viac ako štyri miliardy dolárov. Oznámila pritom, že sa chystá nakrútiť ďalšie tri filmy tejto populárnej sci-fi série.

Viac o téme: Star Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu