Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Týchto desať filmov si v druhej polovici roka nemôžete nechať ujsť!

Star Wars: Sila sa prebúdza
Star Wars: Sila sa prebúdza (Zdroj: www.forbes.com)

Prvá polovica roka 2015 bola na kvalitné filmy veľmi bohatá – Max Max: Zbesilá jazda, Avengers 2: Vek Ultrona, Popoluška, Ex Machina či Rýchlo a zbesilo 7. Čo zaujímavé nás čaká v druhej polovici roka a čo by ste rozhodne nemali premeškať?

Star Wars: Sila sa prebúdza
(slovenská premiéra 17. decembra)

Scifi mág J. J. Abrams, ktorý vdýchol život novému Star Treku, v decembri tohto roka privedie na plátna kín v poradí už siedmu epizódu Star Wars, kultu, ktorý ovplyvnil celú kultúru dvadsiateho storočia spôsobom, akým to málokto očakával. V siedmej epizóda, s príznačným názvom Sila sa prebúdza, sa objavia starí známi hrdinovia, teda Luke Skywalker (Mark Hamill), Leia (Carrie Fisherová) i Han Solo (Harrison Ford), ktorí budú čeliť novej hrozbe menom Sith Inquisitor.

Vedeli ste? Samostatný film zo sveta Star Wars sa nekoná: Režisér ukončil spoluprácu

Terminátor Genisys
(slovenská premiéra 9. júla)

Keď sa povie Arnold Schwarzenegger, väčšine sa asi vybaví Terminátor. Po dvanástich rokochsa „Arnie“ opätovne vráti v čase, aby zabránil pokusom SkyNetu o zmenu histórie, čím by zvrátil pre neho nepriaznivo sa vyvíjajúcu vojnu proti ľudstvu. Inteligentný počítačový program sa rozhodne zabiť matku vodcu rebelov, Sarah Connorovú, čím by ľudstvu zasadili možno fatálnu ranu. Ďalšia bitka o minulosť toho o budúcnosti veľa napovie.

Toto by vás mohlo zaujať: Terminátor prežil ťažké detstvo: Otec nacista a bitky trstenicou

Fantastická štvorka
(slovenská premiéra 13. augusta)

Po nie príliš úspešnom prvom pokuse o Fantastickú štvorku pred desiatimi, respektíve ôsmimi rokmi sa Josh Trank, režisér kladne prijatej Kroniky pokúsi vzkriesiť slávny marvelácky príbeh o štyroch mladých vedcoch, ktorí získajú superschopnosti. Jessicu Albuovú, Chrisa Evensa či Ioana Gruffudda vystriedajú Kate Maraová, Miles Teller a Toby Kebbell. Protivníkom superhrdinov bude ich najväčší rival všetkých Doktor Victor Doom.

Macík 2
(slovenská premiéra 2. júla)

Prvá časť Macíka v roku 2012 so Sethom MacFarlanom, Markom Wahlbergom a Milou Kunisovou vzbudila pomerne veľa pozornosti a film si našiel aj veľa fanúšikov, ktorí si nevychovaného a vulgárneho macíka Teda zamilovali. Po troch rokoch sa tak partička okolo Wahlberga vráti opäť. Dôvod? Ted sa rozhodne založiť si rodinu, ale keďže jeho reprodukčné schopnosti sú trochu obmedzené rozhodne sa s manželkou pre adopciu. Ale to len tak jednoducho nepôjde, Ted totiž nie je človek.

Prečítajte si aj toto: Žaloba voči tvorcovi Macíka zrušená: Vulgárny plyšák je originál!

Spectre
(slovenská premiéra 6. novembra)

Pod tajomným označením „Spectre“ sa ukrýva už dvadsiata štvrtá Bondovka. Napriek fámam o tom, že by Daniela Craiga mohol nahradiť nejaký iný herec, sa tak napokon nestane a charizmatický Angličan tak opäť dostane príležitosť stať sa agentom 007. Tentoraz bude James Bond konfrontovaný s nepríjemnou pravdou o tom, čo sa vlastne ukrývalo za projektom s názvom Spectre. A kým on bude odhaľovať štruktúru zločineckej organizácie, „jeho“ vlastná organizácia, ktorej i on je členom, sa bude rozpadať.

Hry o život: Drozdajka 2
(slovenská premiéra 19. novembra)

Koncom roka nás čaká veľkolepé zakončenie Hier o život, ktoré si získali milióny fanúšikov po celom svete a vystrelili Jennifer Lawrencovú do hollywoodskeho Olympu. V poslednej štvrtej časti sa Katniss, spoločne s ostatnými víťazmi Hier, vyberie do srdca samotného Kapitolu, aby sa prezidentovi Snowovi pomstila za všetko príkorie, čo jej kedysi spôsobil. Ten má však jedno eso v rukáve a rozhodne nemá v úmysle kapitulovať.

Čítajte viac: Úspešné Hry o život: Dočkáme sa ďalších filmov?

Mission: Impossible – Národ grázlov
(slovenská premiéra 30. júla)

Názov „Národ grázlov“ odkazuje ku organizácii nájomných vrahov a iných zločincov, ktorá postupne likviduje členov Impossible Missions Force. Ethan Hunt (Tom Cruise) sa však rozhodne, že nechce len čakať na smrť a vyberie sa na svoju najväčšiu Mission Impossible s cieľom lokalizovať a zničiť všetkých členov tohto zločineckého syndikátu. Má však vôbec proti tak obrovskej presile šancu?

Labyrint: Zhorenisko
(slovenská premiéra 17. septembra)

Prvá časť Labyrintu, filmu nakrúteného na základe úspešnej knihy Jamesa Dashnera, sa stretla s kladným ohlasom nielen na strane fanúšikov, ale aj kritiky. V pokračovaní príbehov o bojovných tínedžeroch sa hlavní hrdinovia dostanú do Zhoreniska, krajiny, ktorá je plná život ohrozujúcich nebezpečenstiev. Všetko v snahe dozvedieť sa viac o organizácii W.C.K.D., ktorej plány sú dlho nejasné.

Marťan
(slovenská premiéra neznáma)

Ridley Scott svojimi poslednými filmami Konzultant a EXODUS: Bohovia a králi veľa vody nenamútil a tak sa rozhodol vrátiť k tomu, čo mu ide najlepšie, k science-fiction. Hviezdne obsadenému Marťanovi dominuje Matt Damon ako astronaut Mark Watney, ktorý po nehode uviazne na Marse – úplne sám, s minimálnymi zásobami a bez fungujúcej komunikácie so Zemou. Zdá sa, že na nehostinnej červenej planéte nájde svoju smrť. Alebo nie?

Papierové mestá
(slovenská premiéra 23. júla)

Po veľkom úspechu drámy Hviezdy nám nepriali, sa na plátna kín dostane i ďalšia kniha Johna Greena, tentoraz pod názvom Papierové mestá. Quentin, zakríknutý a trochu introvertný mladík, sa rozhodne vybrať na dobrodružnú cestu po svete nasledujúc indície nespútanej, no rovnako tajomnej Margot. Počas road movie sa dostane nielen do množstva pre neho atypických situácii, no rovnako tak sa i veľa dozvie o ňom samotnom.

Chcete vedieť viac: Kniha na týždeň: John Green - Papierové mestá

Na čo sa tešíte v tomto roku vy a ktorí z desiatky filmoch si určite nenecháte ujsť?

Viac o téme: TerminátorHry o životJames BondStar WarsMission ImpossibleFantastická štvorkaLabyrint
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu