Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Mexický narkobarón utiekol z väzenia: Film o ňom nakrúti úspešný režisér

Ridley Scott
Ridley Scott (Zdroj: SITA)

Britský režisér Ridley Scott plánuje nakrútiť film o mexickom narkobarónovi Joaquínovi "drobcovi" Guzmánovi. Informácie o zámere autora veľkofilmov ako Votrelec či Gladiátor sa objavila v denníku The Hollywood Reporter, necelé dva týždne po Guzmánovom úteku z ostro stráženého väzenia.

Novú snímku by chcel Scott vytvoriť v spolupráci s filmovými štúdiami Fox, a to na základe knižnej predlohy amerického spisovateľa Dona Winslowa. K napísaniu románu Kartel, ktorý sa od svojho vydania tento rok v júni už stihol stať bestsellerom, Winslowa inšpirovala práve postava mexického drogového bossa Guzmána. Scenár ku Scottovémufilmu by mal napísať Shane Salerno, ktorý sa podieľal napríklad na scenári k filmu Armageddon.

Paťdesiatosemročný Guzmán utiekol na začiatku júla z ostro stráženej mexickej väznice Altiplano dômyselne vybudovaným 1,5 kilometra dlhým tunelom. O jeho vydanie zhruba tri týždne pred útekom požiadali aj USA pre podozrenie z prania špinavých peňazí a pašovania a distribúcie drog.


Mohlo by vás zaujať:Vojnový seriál od autora hororového Votrelca: Chuťovka pre fajnšmekrov


Mexická polícia a armáda po Guzmánovi zatiaľ bezvýsledne pátra. V piatok si obvinenie vypočuli traja zamestnanci väznice, ktorí mu údajne s útekom pomáhali. Guzmánovi sa útek z väzenia podaril už v roku 2001 a mexickéúrady ho znovu zatkli až o 13 rokov neskôr. Na dolapenie narkobaróna Mexiko vypísalo odmenu 3,8 milióna dolárov.

Šéf neslávne známeho drogového kartelu zo Sinaloa Guzmán patrí medzi najmocnejších drogovýchpriekupníkov na svete. Jeho kartel kontroluje veľkú časť obchodov s kokaínom, marihuanou a metamfetamínom v Spojených štátoch. V roku 2009 vyčíslil magazín Forbes Guzmánov majetok na viac ako miliardu dolárov a zaradil ho vtedy na zoznam najbohatších ľudí na svete.

Viac o téme: Ridley Scott
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu