Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Riadne si namastia vrecká: Americkí filmári minú u susedov ohromné peniaze

Kate Beckinsale v sérii Underworld Zobraziť galériu (2)
Kate Beckinsale v sérii Underworld (Zdroj: FB / Underworld)

Americkí filmári na jeseň v Českej republike utratia za vysoko rozpočtové snímky The Zookeeper 's Wife a Underworld: Next Generation cez 33 miliónov eur. Oba štáby využijú tamojšie lokácie a štúdia. Tvorcovia čerpajú filmovej stimuly od českého štátu, ktoré umožňujú získať späť 20 percent preukázateľne utratených peňazí.

Systém stimulov doteraz fungoval tak, že výzva na podávanie žiadostí sa zverejňovala len začiatkom roka. Tento rok prijatánovela príslušného zákona zavádza možnosť podávať žiadosti kedykoľvek počas fiškálneho roka.


Mohlo by vás zaujať:Neohrozená upírka Kate Beckinsale: Lykanom to natrie v Prahe


Už 29. septembra padne prvá klapka filmu The Zookeeper 's Wife, ktorý sa odohráva vo varšavskej zoologickej záhrade, ktorej správca JanŻabińskia jeho žena Antonina ukrývajú počas druhej svetovej vojny židovské obyvateľstvo. Réžie sa ujme pôvodom novozélandská režisérka Niki Car, ktorá povedie jednu zo súčasných hollywoodskych hviezd Jessicu Chastain. Do hlavnej mužskej role zoológa Lutza Heca bol obsadený nemecký herec Daniel Brühl.

Českí filmári pre natáčanie postavili na pražskom Výstavisku kulisy zoologickej záhrady, v ktorých si zahrá niekoľko stoviek zvierat. Hlavným odborným poradcom filmu a dodávateľom zvierat je člen známej cirkusové rodiny Ľudovít Berousek. Nakrúcanie bude v ČRtrvať až do 26. novembra a ďalšími miestami nakrúcaniabudú napríklad Žatec a Josefov.


Mohlo by vás zaujať:Zabíjajú so šarmom a vyzerajú sexi: Tieto akčné hrdinky strach nepoznajú


Nakrúcanie druhého projektu, piateho dielu upírej ságy Underworld: Next Generation, začne v Prahe 5. októbra. V hlavnej úlohe bola potvrdená Kate Beckinsale. Režisérkou bude Anna Foerster, ktorá doteraz režírovala najmä televízne seriály a spolupracovala s Rolandom Emmerichom na špeciálnych efektoch pre film Deň nezávislosti.

Kate Beckinsale v sérii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Underworld)

Snímka vzniká v produkcii americkej spoločnosti Lakeshore Entertainment, ktorá má v Prahe už tretí roksvoju európsku pobočku Lakeshore International. Underworld: Next Generation je prvým filmom nakrúcaným v ČR od založenia pražskej filiálky. Tá doteraz kvôli výhodnejším podmienkam vyrábala filmy v Maďarsku, Nemecku a Veľkej Británii.

Viac o téme: Kate BeckinsaleUnderworld
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu