Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hity roku 2016: Na čo všetko sa v kinách môžeme tešiť?

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Youtube)

V desiatke najočakávanejších filmov v tomto roku figurujú aj Deň nezávislosti: Nový útok, Kung Fu Panda 3 či X-Men: Apokalypsa.

Stalo sa už skoro pravidlom, že s príchodom nového kalendárneho roku sa objavujú rôzne články, ktoré predpovedajúnajočakávanejšiefilmyv nadchádzajúcich dvanástich mesiacoch. Filmový portál Movie Insider nenecháva o najočakávanejších snímkoch rozhodovať jedného kritika, ale dôveru vkladá do rúk svojich užívateľov, ktorí vytvárajú rebríček hlasovaním.

Na čo sa tešili najviac v minulosti?

V roku 2010 sa najočakávanejším filmom stalo Zatmenie, tretia časť z Twilight ságy. O rok na to sa fanúšikovia najviac tešili na trojku Transformerov a v roku 2012 rebríček viedli Avengeri. Pred tromi rokmi získal líderskú pozíciu Iron Man 3 a v roku 2014 to bol dnes už zabudnutý animovaný film Legends of Oz: Dorothy's Return. Zatiaľ v poslednom skončenom roku 2015 získali primát nové Star Wars.

Vedie Batmen vs. Superman

Rok 2016 sľubuje filmovým fanúšikom viaceré vrcholy. Najočakávanejším filmom spomedzi všetkých je pre užívateľov Movie Insideru Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti, ktorý do našich kín zavíta na konci marca. Očakávania sú obrovské, na režisérskej stoličke sedí Zack Snyder (Strážcovia, Sucker Punch) a dvojicu ústredných postáv stvárnia Ben Affleck a Henry Cavill.

Prečítajte si tiež: Prvé FOTO z natáčania Batman vs Superman

Nasleduje ďalšia akcia

S výrazným odstupom nasleduje februárový Deadpool, ktorý rozvíja jednu z príbehových línií známu z X-Men univerza. Trojlístok najočakávanejších snímkov uzatvára, možno trochu prekvapujúco, Deň nezávislosti: Nový útok, v ktorom sa mimozemšťania opäť raz pokúsia dobyť planétu Zem. Namiesto Willa Smitha sa im však plány tentorazpokúsi zhatiť Liam Hemsworth, ktorému budú asistovať starí známi Jeff Goldblum a Bill Pullman.

Čítajte viac: Fanúšikovia sci-fi opäť oslávia Deň nezávislosti

Nechýbajú ani animáky

Medzi najočakávanejšími „animákmi“ figurujú sequely úspešných starších filmov. V marcovom Kung Fu Panda 3 sa Panda Po postaví najsilnejšiemu protivníkovi, majstrovi kung-fu pod menom Kai a v júnovom Hľadá sa Dory sa na plátno vráti roztomilá zábudlivá rybka Dory, ktorej kamaráti, medzi ktorými nebude chýbať opäť ani Nemo, jej budú pomáhať zistiť niečo viac o svojej minulosti.

Desiatku najočakávanejších snímkov uzatvára X-Men: Apokalypsa a ďalší zo sequelov, Experiment: 1. časť, ktorý nadväzuje na staršie snímky Divergencia a Rezistencia.

Čítajte ďalej: X-Men: Apocalypse bude plný prekvapení: Magneto a Storm v nových úlohách!

Čo nás ešte čaká?

Okrem filmov v rebríčku však budú karty dozaista miešať aj ďalšie zaujímavé tituly, ktoré majú veľký kasový potenciál a mohli by štúdiám zarobiť milióny dolárov. Tešiť sa môžeme na Doctora Strange s Benedictom Cumberbatchom, ikonickéWarcraft, Star Trek: do neznáma a ochudobnení nezostanú aj milovníci Star Wars univerza, pre ktorých bude na záver roka pripravené Rogue One: A Star Wars Story, ktorý rozpráva o udalostiach, ktoré dejovo predchádzali tomu, čo sme mohli vidieť v Novej nádeji. Najočakávanejším hororom v novom kalendárnom roku je Amityville.

Top 10 Movie Insideru

Desať najočakávanejších filmov podľa hlasovania užívateľov Movie Insideru (v zátvorke mesiac premiéry na Slovensku)

1. Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (marec 2016)
2. Deadpool (február 2016)
3. Deň nezávislosti: Nový útok (jún 2016)
4. Kapitán Amerika: Občianska vojna (máj 2016)
5. Kung Fu Panda 3 (marec 2016)
6. Assassin's Creed (?)
7. Hľadá sa Dory (jún 2016)
8. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (?)
9. X-Men: Apokalypsa (pravdepodobne máj 2016)
10. Experiment: 1.časť (marec 2016)

Viac o téme: Zack SnyderLiam HemsworthBen Affleck Henry CavillDoktor StrangeKung Fu PandaDeadpoolBatman vs. Superman: Úsvit spravodlivostiX-Men: Apokalypsa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu