Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hviezdne vojny: Fanúšikovia chcú späť Lucasa, spisujú preto petíciu

George Lucas Zobraziť galériu (2)
George Lucas (Zdroj: SITA)

Istý Yuri Luiz z Brazílie spustil online petíciu, prostredníctvom ktorej mieni dosiahnuť, aby plánovanú deviatu epizódu vesmírnej ságy Hviezdne vojny nakrútil George Lucas. Ako uviedol, obracia sa na spoločnosti The Walt Disney Company a LucasFilms a prezidentku LucasFilms Kathleen Kennedy so žiadosťou, aby namiesto už ohláseného Colina Trevorrowa najali 71-ročného filmára a tvorcu obľúbenej série.

„Nemáme problém s Colinom Trevorrowom, no nie je to správny chlap na režírovanie deviatej epizódy,“ zdôvodnil Luiz svoje pohnútky. „Najať Georgea Lucasa ako režiséra deviatej epizódy by bolo perfektným spôsobom, ako ukončiť novú trilógiu,“ napísal tiež. Petíciu od spustenia podpísalo viac ako desaťtisíc ľudí.

Najnovšia siedma epizóda s podnázvom Sila sa prebúdza, ktorá vznikla bez spolupráce s Lucasom, sa do slovenských kín dostala 17. decembra. O réžiu sa postaral J. J. Abrams (na snímke vľavo, vpravo George Lucas).

J.J. Abrams a Lucas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Snímka doteraz utŕžila takmer 1,6 miliardy dolárov, vďaka čomu jefilmomso štvrtými najvyššími tržbami na svete. V súčasnosti spoločnosť The Walt Disney Company chystá ôsmu epizódu, ktorú by mali americké kiná premietať od 26. mája 2017. Jej režisérom bude Rian Johnson. Spomínaná deviata epizóda by sa mala dostať na plátna kín v roku 2019.


Mohlo by vás zaujímať:Kultové Hviezdne vojny: Najúspešnejšia filmová séria všetkých čias


George Lucas sa preslávil najmä ako tvorca svetoznámej filmovej série. Ako režisér sa podpísal pod epizódy Nová nádej (1977), Skrytá hrozba (1999), Klonovaní útočia (2002) a Pomsta Sithov (2005). V roku 2012 spoločnosti Disney predal svoju produkčnú firmu Lucasfilm.

Viac o téme: George LucasHviezdne vojny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu