Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svetové hviezdy a ich slovenské hlasy: Kto dabuje najväčšie herecké esá?

Zobraziť galériu (5)

Zahalení rúškom tajomstva dabujú známe herecké esá z Hollywoodu. Pozrite si výber tých najlepších slovenských dabérov, ktorí prepožičali svoj hlas slávnym celebritám.

Martin Kaprálik

Svetové hviezdy a ich
Zobraziť galériu (5)

Okrem toho, že pôsobí ako televízny a divadelný herec v bratislavskom divadle Nová scéna je aj vynikajúcim a jedným z najpopulárnejších slovenských dabérov. Okrem toho je aj synom známeho herca Dušana Kaprálika.Svoj hlas prepožičal aj takým hercom ako sú Keanu Reeves (Králi ulice), Chris Tucker (Križovatka smrti),Eddie Murphy (Doktor Dolittle), Nicolas Cage(Zlý poliš),Dwayne Johnson (Plán hry)či Will Smith(Bad Boys 2).Daboval aj postavy v seriáloch Komisár Rex ,Dr. House,Odložený prípad,Prison Break čiCSI: Kriminálka New York.

LenkaKošická

Svetové hviezdy a ich
Zobraziť galériu (5)

Najznámejšia ženská dabérka na Slovensku, ktorej hlas možno počuť z ústDrew Barrymore (Pieseň pre nevestu),Angeliny Jolie(Zberateľ kostí, Pán a pani Smithovci),Gwyneth Paltrow(Pády a vzlety - za tento dabing získala aj slovenské ocenenie Zlatá slučka 2003 za najlepší dabing),Catherine Zeta-Jones(Neznesiteľná krutosť) čiRenée Zellweger(Ja, moje druhé ja a Irena).Jej hlas sa objavuje aj v seriálochŠkaredá Betty, Monk či Kobra 11.Exmanželka Janka Kroneraúčinkuje aj na doskách divadla Malá scéna.

Stano Kráľ

Svetové hviezdy a ich
Zobraziť galériu (5)

Absolútna špička medzi dabérmi. Populárny "Stanley" požičal svoj hlas najväčším hollywoodskym hviezdam.Najznámejšou postavou, ktorá z neho spravila uznávaného dabéra bolCharlie Harper (Charlie Sheen) v seriáliDva a pol chlapa.Jeho ďalšie významné dabingové roly boliJack Sparrow (Johnny Depp) v sérii filmovPiráti Karibikua Ethan Hunt (Tom Cruise) v sérii filmovMission: Impossible, ale ajRoss Geller (David Schwimmer) v seriáliPriateliačiIvo Di Carlo (Facundo Arana) v seriáliDivoký anjel.

Peter Rúfus

Svetové hviezdy a ich
Zobraziť galériu (5)

Už teraz mu patrí honor ikony slovenského dabingu.Svoj hlas požičal najmä ostrým chlapom, medzi ktorých určite patrí Bruce Willis(Piaty element, Smrť jej pristane),Michael Douglas(Wall Street: Peniaze nikdy nespia,Americký prezident),Dustin Hoffman(Všetci prezidentovi muži, Porota), Robert De Niro(Kauza CIA),Harrison Ford ( Indiana Jones,Imigranti)aleboRichard Gere(Škandál, Pretty Woman).Najviac ho však preslávilo dabovanie legendárneho Chucka Norrisa.

Dušan Szabó

Svetové hviezdy a ich
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: tvnoviny.sk)

Ďalší významný dabér, ktorý si zaslúži obrovské uznanie. Herci akoPatrick Swayze(Duch),Liam Neeson(96 hodín, Non Stop),Russell Crowe(Robin Hood),Antonio Banderas(Legenda o Zorrovi),Alec Baldwin (Kauza CIA), Arnold Schwarzenegger(Expendables),Johnny Deep (Piráti z Karibiku: Prekliatie čiernej perly)či Gary Oldman dostali hlas práve od neho.Jeho hlas zaznel aj v seriálochHerkules,CSI: Las Vegas,O.C. California,Life: Najbohatší policajt čiVolajú ma Earl.Ako herec sa predstavil napríklad v seriáli Búrlivé víno.

Viac o téme: Lenka KošickáMartin KaprálikStano KráľDušan SzabóPeter Rufús
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu