Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Netradičné mená pre deti: Vybrali ich aj známe Slovenky, na Hollywood však nemajú

Zobraziť galériu (8)

Nájsť vhodné meno pre dieťa je niekedy naozaj ťažká vec. Svoje by o tom vedeli hovoriť aj niektoré filmové či seriálové celebrity. V porovnaní s divnými menami v Hollywoode je však slovenský šoubiznis iba slabý odvar.

Viki Ráková a syn Bendegúz

Viki Ráková
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Herečku Viki Rákovú preslávilo najmä účinkovanie v Paneláku a postava Ildikó zo seriálu Susedia. V januári minulého roku sa konečne dočkala vytúženého dieťatka. Syn všakdostal naozaj zvláštne meno - Bendegúz. Netradičné je najmä na Slovensku, ale v Maďarsku sa s ním aspoň občas stretnete.

Diana Mórová a syn Quido

Diana Mórová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: frida.cz)

Ďalšia úspešná herečka, známa najmä z pôsobenia v populárnom Paneláku. Svojmu expriateľovi a taktiež dobre známemu zabávačoviJurajovi Mokrému priviedla na svet syna. Výber mena znie dosť netypicky - Quido. Pôvod tohto mena je zrejme v starogermánskom mene Wido (voľný preklad znie "lesný muž").

Nela Pocisková a syn Hektor

Nela Pocisková zmenila účes
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV Markíza)

Najnovším prírastkom do rodiny netradičných mien je herečka Nela Pocisková.Hviezda Búrlivého vína so svojím snúbencom Filipom Tůmom vybrali pre syna v našich končinách pomerne málo používanémeno- Hektor. Antického hrdinu tak nájdeme aj na Slovensku.

Gwyneth Paltrow a dcéra Apple

Gwyneth Paltrow
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

A teraz prichádza na rad Hollywood. Tu sa v netradičných menách herci doslova predbiehajú. Živým dôkazom je aj Gwyneth Paltrow. Jej dcéra už párrokov nosí meno Apple, čiže vo voľnom preklade "Jablko".

Jason Lee a syn Pilot Inspektor

Jason Lee
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Názorným príkladom je aj herec Jason Lee, známy predovšetkým zo seriálu Volajú ma Earl. Jehosyn dostal úplne bláznivé meno. To mu sa snáď ani nechce veriť, že svoje dieťa pomenovalPilot Inspektor.Za všetko môže názov piesne od istej skupiny, ktorú otec evidentne obľubuje.

Alec Baldwin a dcéra Ireland

Alec Baldwin
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

V žiadnom prípade nie je snom dievčaťa dostať meno podľa štátu. Herecký párAlec Baldwin a Kim Basinger svojej dcére toto "potešenie" dopriali. Ich teraz už 20-ročná dcéra od detstva nosí meno Ireland, čiže "Írsko".

Geri Halliwell a dcéra Bluebell

Geri Halliwell
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Speváčka, herečka a televízna hviezda Geri Halliwellvybrala so svojím partnerom Chrisom Hornerom pre dcéru taktiež prazvláštne meno.Pretože pomenovať dieťa Bluebell, čo vo voľnom preklade znamená "Zvonček", asi nie je úplne v poriadku.

Viac o téme: Alec BaldwinGwyneth PaltrowDiana MórováNela PociskováViki RákováJason LeeGeri Halliwell
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu