Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odhaľte zákutia filmovej tvorby: Tieto snímky ukážu viac, ako čakáte!

Hugo Weaving
Hugo Weaving (Zdroj: www.filmweb.pl)

Zákutia filmovej tvorby, bohužiaľ, zostávajú pred širokou verejnosťou, ale aj skalnými fanúšikmi ukryté v hlbinách kinematografického priemyslu. Ako funguje filmový svet a čo prežívajú veľké hviezdy pri neúspechoch? Našťastie odpovede na tieto otázky, ale aj mnohé iné, sa ukrývajú priamo v niektorých snímkach. Ak vás zaujíma tajuplné zákulisie, tieto filmy by ste určite mali vidieť.

Ed Wood

Jedna znajbizarnejších postavičiek Hollywoodu všetkých čias režisér ascenárista Edward D. Wood vytváral mnohé béčkové filmy ana jeho počesť vytvoril vroku 1994 famózny Tim Burton snímku Ed Wood. Film ukazuje aj to, ako Wood získaval na svoje filmy financie ato aj napriek tomu, že niekedy netušil, čo má robiť, keď šla kamera. Vúlohe slávneho najhoršieho režiséra sa predstavil Johnny Depp asvoju rolu zvládol na jednotku!

Manželka Johnnyho Deppa alimenty už nechce: Odvádzajú pozornosť od domáceho násilia!

Umelec (The Artist)

Snímka spiatimi zlatými soškami Oscara si vyslúžila nielen obdiv kritikov, ale aj divákov. Anie nadarmo. Film včierno-bielom šate ukazuje hviezdu nemých snímok Georgea Valentina. Jeho súkromný aj pracovný život ale predovšetkým to, ako sa zmenil jeho život po príchode hovoreného filmu. To ho neskôr privedie kdileme či sa dať na dráhu zvukových filmov, alebo bude riskovať prechod do zabudnutia.

Hugo ajeho veľký objav

Fanúšikovia histórie kinematografie by si určite mali pozrieť aj túto snímku. Je totiž poctou prvému režisérovi hraných filmov - Georgovi Meliésovi. Samotný režisér snímky Hugo ajeho veľký objav je obrovským nadšencom pre históriu filmového umenia. Vďaka tomu sa ako divák dokážete vcítiť do pocitov tých, ktorí prvýkrát videli očarujúce pohyblivé otázky. Apritom je to príbeh omalom chlapcovi.

Burtonova novinka bude fantastickým zážitkom: Pozrite si exkluzívne nový trailer!

Sunset Boulevard

Čierno-biely film zpäťdesiatych rokov odhaľuje túžbu bývalej hviezdy nemého filmu po obrovskom comebacku. Norma Desmond si práve na tento účel najme neúspešného scenáristu Gillisa. Za až desivo presný portrét filmového zákulisia získal získala snímka Sunset Boulevard jedenásť nominácii na Oscara, zktorých tri zlaté sošky aj dostala.

Hráč (The Player)

Majstrovské dielo zroku 1992 od Roberta Altmana je brilantnou satirou na Hollywood, ktorá ukazuje tragický stav filmovej branže na čele snenásytnými producentmi, ktorí chcú za každú cenu viac. Rolu hlavnej postavy, mladého vedúceho pracovníka filmového štúdia Griffina Milla, si strihol Tim Robbins. Režisérovi sa do filmu podarilo nalákať viac než šesťdesiat vrcholových celebrít, väčšina znich sa tam objavila bez nároku na honorár.

Viac o téme: Ed Wood
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu