Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krutá zrada a nekonečné utrpenie: Pozrite si veľkolepé biblické filmy

Zobraziť galériu (2)

V čase najväčšieho kresťanského sviatku si nájdite čas pre seba a vychutnajte si excelentne spracované biblické príbehy. Prinesú vám nielen obrovskú Judášovu zradu, život Panny Márie, ale aj výnimočnú oslavu zmŕtvychvstania Ježiša Krista.

Judáš: Blízko pri Ježišovi

Príbeh muža, ktorého meno sa po stáročia spája so slovom zrada. V tomto filme objavíme Judáša, ktorý zradil Ježiša nie pre peniaze, ale z nedostatku viery. Judáš veril v Ježišovo poslanie a snažil sa presvedčiť vplyvných obchodníkov o jeho pravde. No keď uväznili členov jeho rodiny, rozhodol sa zradiť Ježiša v nádeji, že svoju rodinu zachráni. Veril, že Ježišovi sa ich vďaka božskej moci podarí vyslobodiť. Až neskôr si s hrôzou uvedomil, čo spáchal. Nastal čas urobiť jediné možné rozhodnutie pre muža, ktorý zradil syna Boha.


Mohlo by vás zaujímať:Poznáte týchto 10 filmov, ktoré sa nakrúcali na Slovensku? Hrajú v nich filmové hviezdy aj krása našich hradov


Mária z Nazaretu

Film sleduje život Panny Márie od zvestovania až po ukrižovanie, so všetkými jeho radosťami i strasťami a ľuďmi, ktorí ju obklopovali. Medzi nimi je na prvom mieste jej manžel Jozef a Máriina priateľka Magdaléna, hriešnica zaslepená bohatstvom Herodovho dvora. Práve ona sa rozhodne vo viere obrátiť a stane sa po Márii prvou nasledovníčkou Ježiša Krista.

Syn Boží

Veľkolepé a dokonalé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov. Detailné spracovanieod panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado.

Umučenie Krista

Jedinečné spracovanie posledných dvanástich hodín života Ježiša Krista. Film začína v Getsemanskej záhrade, kam sa Ježiš odišiel modliť po Poslednej večeri.Následkom zrady Judáša Iškariotského je zatknutý a odvedený späť do mesta Jeruzalem, kde ho vodcovia farizejov obvinia z rúhania a vynesú nad ním rozsudok smrti. Režisér MelGibsonod začiatku vedel, že najdôležitejšie bude nájsťsprávneho herca pre úlohu Ježiša. Voľba nakoniec padla na Jima Caviezela. Sympatický herec je aktívny katolík aponuka hookamžite oslovila. Ako pozoruhodná zhoda okolností sa mu javilo aj to, že práve oslávil 33. narodeniny a dostal sa teda do "Kristových rokov".


Mohlo by vás zaujímať: Slovenské a české skvosty, na ktoré sa nezabúda: Toto sú naše najlepšie filmy!


Mojžiš

Výpravný historický film nás zavedie do dôb pradávnych a prevedie nás osudom muža, ktorého si vybral Hospodin, aby doviedol Izraelitov do zasľúbenej krajiny. Napriek tomu, že od natočenia ubehlo už 22 rokov, je stále označovaný ako jeden z najlepších biblických príbehov.Urputná životná cesta zachytáva život Mojžiša tak, ako je zapísaný v Starom zákone. V hlavnej úlohe sa predstavillegendárny Ben Kingsley.

Krutá zrada a nekonečné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: movie.com)

Viac o téme: Syn BožíMária z NazaretuUmučenie KristaMojžišJudáš: Blízko pri Ježišovi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu