Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fanúšikovia vyhlásili Netflixu vojnu: Spoločnosť nečakane zrušila obľúbený seriál!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram)

Fanúšikovia po celom svete ukázali svoju silu a na sociálnych sieťach doslova vyhlásili vojnu spoločnosti Netflix. Tá sa nečakane rozhodla zrušiť jeden z najsledovanejších nových seriálov Sense8.

Okrem seriálu Sense8 zrušil Netflix aj seriály The Get Down, Marco Polo či Bloodline. Neoficiálnym dôvodom zrušenia sú príliš veľké náklady, ktoré Netflix zrejme finančne neutiahne.Zrušenie žiadneho z týchto seriálov však nevyvovalo také búrlivé reakcie. "Po 23 epizódach, 16 mestách a 13 krajinách, príbeh clusteru Sense8 sa končí. Je všetkým o čom sme my a fanúšikovia snívali: odvážny, emocionálny, ohromujúci, drsný a absolútne nezabudnuteľný. Nikdy predtým sme tu nemali takú globálnu show s rovnako rozmanitým a medzinárodným obsadením a štábom. To zároveň odzrkadľuje hlboko prepojená komunita vášnivých fanúšikov po celom svete," povedala pre magazín Variety viceprezidentka spoločnosti Netflix Cindy Holland.


Mohlo by vás zaujímať:Otvoria vám myseľ a ukážu iný svet: Najnovšie seriály, ktoré hravo prekonajú film!


Fanúšikovia vyhlásili Netflixu vojnu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram)

Reakcia bola takmer okamžitá a fanúšikovia ozaj ukázali svoju vášeň. Pár minút po oznámení sa na internete zdvihla vlna odporu. Fanúšikovia boli nespokojní a začali zverejňovať rôzne koláže, fotky a nahnevané či smutné statusy. "Nemôžeme to vzdať, ľudia! Twítujte a robte hluk. #RenewSense8 my to dokážeme."

Založili preto skupinu #Renew Sense8 (Obnovte Sense8)na Instagrame a #BringBackSense8 na Twitteri, kde sa hromadia stovky príspevkov. Fanúšikovia sa nevzdávajú a vyvíjajú na Netflix čoraz väčší tlak. "Nevzdávajme to len tak."Otázka, či chce Netflix vojnu je odkazom na posledný diel druhej série, ktorý neurčito ukončil osudy ôsmich ľudí.

Let's not give up like this.#bringbacksense8 #justiceforsense8 #renewsense8 #sense8season3 #iamalsoawe #sensies

Príspevok, ktorý zdieľa Joelton(@joeltonjfeed),

Ďalšími populárnymi hashtagmi, ktoré sa snažia šíriť sú napríklad #JusticeForSense8 (Spravodlivosť pre Sense8), #sense8season3 (sense8 tretia séria), #sense8fans a mnohé ďalšie.

#JusticeForSense8 #RenewSense8 #BringBackSense8

Príspevok, ktorý zdieľa VINÍCIUS (@haveyoumetvinicius),


Mohlo by vás zaujímať:Obľúbené seriály, ktoré vznikli vďaka knihám: Je medzi nimi aj ten váš?


Na Twitteri existuje skupina Netflix Life. Je to oficiálna fanúšikovská stránka Netflixu, kde sa zverejňujú rôzne ankety obľúbenosti, videá, fotky či novinky. Táto stránka informovala, že behom dvoch dní získalo hnutie #BringBackSense8 vyše 150-tisíc hlasov. "Fanúšikovia Sense8 si zaslúžia viac," píše sa ďalej v príspevku.

"Operácia Bojkot Netflixu spustená!"

"Hrdí fanúšikovia sú všade."

#proud Fans everywhere! #lgbt #loveislove #bringbacksense8 #renewsense8 #sense8

Príspevok, ktorý zdieľa superheroesRD (@supersexyoms),

Petície

Spolu s ostatnými príspevkami sa začali šíriť aj rôzne formy petícií na rôznych stránkach. Niektorí dokonca kontaktovali priamo aj zamestnancov spoločnosti."Zachráňte Sense8. Kontaktujte Netflix. Môžete si písať aj so zákazníckym servisom, môžete im volať alebo vyplniť formulár online. Treba to robiť každý deň a vypočujú nás!"

"Poďme na to!"

Lets do this #RenewSense8 @netflix #sense8 #sense8season2

Príspevok, ktorý zdieľa Official Fans (@sense8_fans),

Na spomínanom twitterovom účte Netflix Life sa objavila aj anketa. "Ak by ste mohli zachrániť jednu show, ktorá by to bola?" Sense8 zatiaľ získal 84%.

Seriál rozpráva príbeh ôsmich ľudí žijúcich v ôsmich krajinách sveta. V dôsledku tragickej smrti Angely sa duševne aj emočne spoja do tzv. clusteru. Nikdy sa nestretli, no spoločne bojujú protiWhispersovi, ktorí sa snaží ich druh zničiť. Seriál odzrkadľuje mnoho kultúr, rás i ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou. Svojou otvorenosťou si získal mnohých, šíri lásku, rovnosť a porozumenie. Aj medzi ôsmimi hlavnými hercami vzniklo naozaj silné puto, viac než len herecké. Oni sami vnímajú silu tohto príbehu a cítia sa skôr ako rodina. Tvorcami seriálu sú sestry Wachowské, ktoré natočili legendárnu trilógiu Matrix, V ako Vendetu či Atlas mrakov.

Viac o téme: NetflixSense8Petícia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu