Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ocitla sa na dne, no musela bojovať: Emily Blunt zažiarila v psychologickej dráme Dievča vo vlaku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, internet)

V roku 2011 zaujal Tate Taylor kritikmi oceňovanou snímkou Čiernobiely svet. O päť rokov neskôr si vzal pod krídla príbeh spisovateľky Pauly Hawkins Dievča vo vlaku. Kniha sa stala bestsellerom a film predčil očakávania mnohých. Máloktorá snímka dokáže dosiahnuť úroveň knižnej predlohy. Dievča vo vlaku je jednou z výnimiek. V hlavnej úlohe s Emily Blunt sa rozvinul príbeh zlomenej ženy, ktorá musela bojovať sama so sebou.

Dievča vo vlaku je Taylorovou štvrtou celovečernou snímkou. Napriek tomu, že u kritikov bol vysoko hodnotený len spomínaný Čiernobiely svet, opäť ukázal svoj talent. Zmysel pre detail a vyzdvihnutie najdôležitejších častí príbehu.

Psychologická dráma načrtla tematiku boja. Boja so závislosťou, depresiou, no ukázala aj neskutočnú silu, ktorú musí človek vynaložiť, aby sa znova postavil na nohy. V úlohe bojovníčkyRachel sa predstavila Emily Blunt. Bola vraj príliš pekná, preto z nej museli maskéri vyrobiť o niečo škaredšiu verziu. Autorka knihy však chcela pôvodne vidieť ako hlavnú postavu Michelle Williams.

Justin Theroux a Emily Blunt
Zobraziť galériu (4)
Justin Theroux a Emily Blunt  (Zdroj: SITA, internet)

Paradoxom je, že Rachel vo filme deti mať nemohla, no jej predstaviteľka bola v tom čase tehotná. Kvôli tomu ju nemuseli vypchávať, aby vyzerala o niečo plnšie. V knihe bola Rachel kvôli alkoholu trochu naliatejšia. Jediný, kto vedel, že Blunt je vo štvrtom mesiaci tehotenstva, bol jej herecký partner Justin Theroux. Sám si to na nej všimol.

Sporné bolo aj obsadenie ďalších postáv. V úlohe Scotta (Luke Evans)sa mal pôvodne objaviť Jared Leto a ako Tom (Justin Theroux) mal zahviezdiť Chris Evans. Kvôli časovej vyťaženosti museli obaja herci účasť vo filme odmietnuť.

Autorka knihy Dievča vo vlaku Paula Hawkins
Zobraziť galériu (4)
Autorka knihy Dievča vo vlaku Paula Hawkins

Vyhrajte knihu a DVD

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte 1x DVD Dievča vo vlaku a 1x kniha Dievča vo vlaku. Dvaja fanúšikovia sa stanúšťastnými výhercami. Súťaž bude trvať od stredy do nedele 26.7. - 30.7.

Prečítajte si Všeobecné podmienky súťaže.

Ocitla sa na dne,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA, internet)

Dievča vo vlaku bola prvou knihou, ktorú Paula Hawkins vydala pod vlastným menom. Dovtedy používala pseudonym Amy Silver. O filmovej predlohe sa uvažovalo ešte skôr, než kniha uzrela svetlo sveta.

Viac o téme: Emily BluntDievča vo vlaku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu