Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Trauma z rozprávky? Z týchto situácií veru nebudete šťastní!

Walt Disney, Snehulienka
Walt Disney, Snehulienka (Zdroj: Disney pictures)

Animáky sú spájané s príjemným príbehom, rodinou, láskou a šťastným koncom. Štúdio je však zodpovedné aj za mnohé traumy z detstva. Pozrite sa na tie najhoršie momenty z obľúbených rozprávok.

Smrť Bambiho mamy (Bambi)

Animovaná klasika z roku 1942 ukázala mnohým deťom po prvýkrát smrť. Zvuk výstrelu, ktorý zabil Bambiho mamu, sa nedá tak ľahko vymazať z pamäte. Sneh, zvuk zbrane a potom nič. Táto situácia je práve jednou z tých, pomocou ktorej sa dajú merať ostatné detské traumy.


Mohlo by vás zaujímať: Disney rozprávky skrývajú množstvo zaujímavostí: Toto ste o nich určite nevedeli!


Mufasova smrť (Leví kráľ)

Aj v Levom kráľovi sa nájde obdobná situácia ako v prípade Bambiho. Hoci omnoho násilnejšia. Pohľad na Simbu túliaceho sa k mŕtvole svojho otca - to jednoducho nie je nič pre slabšie povahy.


Mohlo by vás zaujímať: Silná novoročná nádielka: Toto sú najočakávanejšie filmy roku 2018


Premena zlej kráľovnej (Snehulienka a sedem trpaslíkov)

Disney presne vedel, že deti okrem milých príbehov potrebujú aj dávku strachu. Stačí si len spomenúť na transformáciu zlej kráľovnej v prvej animovanej Disney rozprávke. Tento veľmi znepokojujúci moment dokázal spôsobiť mnohé nočné mory.

Veci pod Sidovou posteľou (Toy Story)

Klobúk dole pred tvorcami z Pixaru, ktorí dokázali prepašovať do rozprávky o hračkách postavičky z hororu. Samozrejme, nakoniec sa ukázalo, že sú priateľskí, no prvý pohľad na nich je dosť desivý.


Mohlo by vás zaujímať: Najmilšie filmové strašidlá: Obľúbili si ich deti aj dospelí


Dumbove halucinácie (Dumbo)

Vďaka tomuto príkladu už niet pochýb o tom, že spoločnosť Disney je špecialistom na traumatické vzťahy medzi rodičom a dieťaťom. Po tom, čo Dumbo navštívi svoju matku, sa začne cítiť zvláštne a objaví sa známa scéna - halucinácie s ružovými slonmi. Trvá síce len chvíľku, no zdá sa to ako večnosť. Ako deti sme síce netušili, čo sa deje, no vedeli sme, že sa nám to nepáči.

Viac o téme: DisneyPixar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu