Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tieto snímky získali Oscara: VIDEO Pozrite si dokonalú kompiláciu všetkých ocenených filmov

Soška Oscar
Soška Oscar (Zdroj: SITA)

Academy Award, doslova Cena Akadémie alebo ľudovo Oscar je prestížne filmové ocenenie, ktoré každoročne udeľuje americká Akadémia filmových umení a vied. Ceremoniál z udeľovania cien sa koná na začiatku roku v Hollywoode. Pozrite si úžasnú videokompiláciu, ktorá zachytáva všetkých víťazov kategórie Najlepší film za posledných 90 rokov, konkrétne od roku 1927 do 2017.

Akadémia filmových umení a vied bola založená v januári roku 1927 riaditeľom štúdia MGM, Louisom B. Mayerom a ďalšími tridsiatimi piatimi osobnosťami filmového sveta na podporu kinematografie. Jednou z činností Akadémie je udeľovanie ocenenia nazvaného Cena Akadémie za zásluhy (angl. Academy Awards of Merit) najlepším výkonom vo svete filmu.

Prvýkrátbola táto cena udelená16. mája1929, vtedy ešte len v 12 kategóriách.Zatiaľ posledné90. udeľovaniesa uskutočnilo 4. marca 2018 vDolby Theatre. Zaujímavosťou je, žeNajlepší animovaný celovečerný filmbol prvýkrát vyhlásený až v roku 2002 a odniesli si ho tvorcovia Shreka. Čo hovoríte na video? Aj vás dostalo tak, ako nás?

Viac o téme: OscarCena Akadémie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu